Kaasmaker met banaan op hoofd. Veganistische kaastroost.

Hoi! Ik heb gisteren niet gekookt en zal dat vandaag hoogstwaarschijnlijk ook niet doen. Dat is jammer.

Soms maak ik een soort kaas. Nou ja kaas, er komt geen melk of stremsel bij kijken, ik noem het kaas omdat ik er tosti's mee maak en het over pizza en pasta strooi en het dan dezelfde smaaksensatie en vettigheidsgraad geeft die ik me herinner van kaas. Maar dan nog is het geen kaas hoor.

Ik maak deze kaas van amandelmeel, kokosolie, edelgistvlokken en flink wat zout. De verhoudingen weet ik niet, ik doe altijd maar wat totdat ik vind dat het de juiste substantie voor die keer heeft. Ik denk dat evenveel kokosolie als amandelmeel en gistvlokken en zout naar smaak wel een goede mix is. Oh wacht, ik heb wel nog foto's van de vorige keer dat ik kaas maakte:


En dan die hele boel pureren, met een staafmixer.

Als je deze kaas in de koelkast zet wordt ie wat harder zodat je hem echt ook kunt verkruimelen over pizza en pasta. Wat langer buiten de koelkast kun je hem weer echt smeren. Deze staat al wat langer in de koelkast en kan ik het best verkruimelen:Ik ga nu eerst even douchen en daarna maak ik een veganistische pitatostie.

Yes! Pitatovenaars be like:


En nu heb ik een liedje in mijn hoofd dat mijn man en ik al jaren te pas en te onpas zingen, dat gaat zo: 

Kaasmaker met banaan op hoofd, naan op hoofd, naan op hoofd, 
Kaasmaker met banaan op hoofd, naan op hoofd.

Ook soms in het Engels:

Cheesemaker with banana on head, nana on head, nana on head,
Cheesemaker with banana on head, nana on head.

Op de melodie van The wheels on the bus go round and round.

Ik heb uiteraard nooit bananen in huis maar het zal er nog een keer van komen dat ik kaas maak met naanbrood op mijn hoofd natuurlijk, want oma's (nana's) heb ik niet meer.

Oh ja in antwoord op jullie vele vragen over de waar- en wanneerabouts van de avocadoman uit mijn vorige blogpost: volgend jaar januari zal ie zijn opwachting maken op festival Noordersla in Groningen! Tip: trakteer hem op een gin Eurotonic als je hem tegenkomt.

Doei!

Reacties

Popiejopie posts

De beste friet zuurvlees ooit! Maar dan veganistisch.

Hartige soesjes gevuld met kikkererwtenmousse

Vegan Haggis