woensdag 28 januari 2015

Kidneybonensmeerworst zonder worst. Alsof je worst lust.

Hoi! Niet gekookt vandaag. Was kapót. Dat heb je mangs. Mangs is Twents voor soms. Heb boterhammen gegeten. Met pindakaas en appelstroop. En tosti met vegane kaas en vegane mayo en curry. Mwoah dat was lakkor! Lakkor is Doriens voor lekker.

Omdat we zo nog bezoek krijgen heb ik wel nog iets voor op een stokbroodje of toastje gemaakt, dit:


Ik maak dit met kidneybonen, gepureerd met zout, beetje verse peper (niet de hele peper hoor, de helft, nog steeds heftig heet zo), knoflookpoeder en kurkuma. 


En een half potje augurkjes in kleine stukjes heb ik er daarna doorheen geroerd. Plus nog een eetlepel agavesiroop en een eetlepel balsamicoazijn. 


Et voilà, plantaardige bonenworst! Ook lekker op boterham, knäckebröd, rijstwafel of matze. Of dip er chips in. Mmm, chips, heb ik ook in huis. Goed verhaal, lekker kort.

Doei!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen