Veganistische tiramisu. Omdat het kan.

Hoi! Ik maakte veganistische tiramisu. Dat komt omdat er op de verpakking van de zijdentofu die ik nog over had stond dat je er ook tiramisu mee kan maken. Ik had ook nog sojaslagroom over dus dat kwam goed uit. Dit heb ik gebruikt voor de eenvoudige plantaardige en relatief (vergeleken bij mascarpone is zijdentofu te verwaarlozen als je calorieën wil tellen maar er zitten natuurlijk wel veel koekjes en slagroom in dus echt slank is het nou ook weer niet) slanke versie van dit Italiaanse smikkeltoetje:


40 tarwebiscuitjes (omdat dat de koekjes waren die ik in huis had)
100 ml sojaslagroom
200 gram zijdentofu
kopje knettersterke koffie
2 borrelglaasje kaneellikeur (omdat dat de likeur was die ik in huis had)
cacao
(riet) suiker

Je kunt ook andere koekjes en of andere likeur gebruiken uiteraard. Of de klassieke lange vingers die natuurlijk eigenlijk in dit dessert thuishoren maar die ik niet gebruik vanwege de niet volledig plantaardige receptuur van deze brosse kleine ledematenkoekjes. Die lange vingers hoef je dan natuurlijk niet fijn te maken maar gewoon in lagen uit te spreiden en te besprenkelen met de likeurkoffie.

Ik heb de slagroom opgeklopt met twee flinke theelepels rietsuiker, de zijdentofu met de staafmixer helemaal fijngemalen en de twee substanties door elkaar gelepeld en geroerd.

De koekjes heb ik fijngevijzeld en vervolgens heb ik de koffie gemengd met de likeur door de biscuitjespulp gemixt.Dan een schaal gepakt, een laag biscuitjespulp erin,  beetje aandrukken, dan een laag van het witte mengsel erover, weer een laag koekjes, nog een verdieping tofuslagroom en dan de boel bestrooien met cacao.

Ik strooi cacao altijd door zo'n klein zeefje waarmee ik vroeger altijd de eitjes uit het kokende water haalde.


De schaal heb ik in de koelkast gezet om de boel te laten opstijven. Daarna ben ik gaan borrelen met mijn man en ons bezoek, pasta gaan maken en tafelen, best lang,  ik vermoed dat de tiramisu zeker zo'n vier uur in de koelkast heeft gestaan alvorens we hem verorberden.


Was lekker, doei!

Reacties

Popiejopie posts

Hartige soesjes gevuld met kikkererwtenmousse

Cinnamon buns: suikerzoete kaneelbilletjes met noten en rozijnen

Vegan aardbeienslof uit Glanerbrug