zondag 22 februari 2015

Pasta ultra verde. Groener dan groene pasta met broccoli en basilicum.



Hoi! Even sneller dan snel. Ik heb vakantie.

Hak twee stronken broccoli in roosjes en stukjes.

Zet een pan met veel water op het vuur voor pasta. Chop een ui, een teen en een droog pepertje. Een teen knoflook bedoel ik. Tenzij je per se niet voor veganistisch wil gaan. Dan een teen. Maak een eetlepel olijfolie heet in een koekepan. Spul erin, wacht nog even met de broccoli. Twee eetlepels zonnebloem- en pijnboompitten erdoor bakken. Broccoli er bij en ook flink heet bakken en omscheppen. Vuur lager. Af en toe blijven omroeren. Pasta in pan. Kaassmaker maken: 2 eetlepels kokosolie, 2 eetlepels amandelmeel 2 eetlepels edelgistvlokken 1 theelepel zout.


Pluk basilicum, was en droog het spul. Doe 13 olijven in de koekepan met onder andere broccoli. En zout.  Giet pasta af. Roer kaas door pasta. Maak borden op.


Roep je man aan tafel. Schenk iets lekkers in. Proost. Eet.

Doei!

Oh! Als je de broccoli makkelijker kauwbaar wil hebben: eerst even blancheren die groente! Ik houd zelf wel van stevig knauwen. Mijn man ietsje minder. 

Ingrediënten voor twee:
2 stronken broccoli
pasta voor twee
1 ui
1 teen
1 gedroogd pepertje
2 eetlepels zonnebloem- en pijnboompittenmix
13 groene knoflookolijven
handvol basilicumblaadjes
2 eetlepels geurloze kokosolie
2 eetlepels edelgistvlokken
2 eetlepels amandelmeel
zout
olijfolie

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen