zaterdag 28 februari 2015

Pittige paddopaté met knoflook en rozemarijn. Zongedroogde tomatentapenade ook met knoflook en rozemarijn. Met linzensoep en ovenstokbrood.


Hoi! Mooi hè, die gehaktbal met jus hierboven. Die maak je hiermee:
- 200 gram gesneden kastanjechampignons
- 1 gesneden teen knoflook
- 1 gesneden piepklein vers rood pepertje met zaadjes
- de blaadjes van een half takje rozemarijn
- 26 hazelnootjes
- zout naar smaak
- olijfolie



Ik zei wel "mooi hè" maar de andere dingen die ik vandaag maak zien er veel kleuriger, frisser en gezonder uit dan deze halve bal met bleekbruine vleesuitstraling. Maar deze halve paddestoelpasteibol afgetopt met mosterdpruimenjammelange smaakt zalig. Hoe dan? Nou, dat je:

- peper, knoflook en rozemarijn aanfruit in een eetlepel olijfolie,
- de champignons vijf minuten op hoog vuur al roerend meebakt,
- dan de hazelnoten ook nog eens vijf minuten op hoog vuur mee laat hossen door de pan, 
- er zout bij doet,
- alles staafmixt,
- de binnenkant van een kommetje bedekt met huishoudfolie en vult met de paté, 
- de paté laat afkoelen en opstijven in koelkast of vriezer,



- mosterd en pruimenjam door elkaar roert,
- de paté uitstort in een botervloot en
- de mosterdjammelange erover uitsmeert.

Genieten!

Ik maakte vandaag ook een tapenade van:
- 1 half potje zongedroogde tomaten
- 1 half klein vers pepertje met zaadjes
- 1 half takje rozemarijn, zonder het werkelijke takje
- 1 teentje knoflook
- smaak naar zout
- 3 eetlepels edelgistvlokken


En dat je dan:
- alles behalve de gistvlokken staafmixert,
- daarna de gist er doorheen mengt,
dan heb je dus nog een belegje erbij naast de paddopaté.


Wij eten dit vanavond met zijn tweeën met ovenstokbrood en linzengroentesoep. Die soep is heel makkelijk. Een liter plantaardige bouillon met soepgroenten bij gekookte linzen gieten en opwarmen, peper erdoor en klaar!


Doei!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen