maandag 9 februari 2015

Rijst, wortels, warme mangosalade en slanke pindasaus.



Hoi! Ik zei laatst tegen mijn man dat ik het fijn vind dat ie er geen problemen mee heeft dat ik af en toe wat veel en lang in de keuken bezig ben. Na een korte stilte en een blik in elkaars ogen barstten we uit in geschaterlach. Goed.

Vandaag kookte mijn man weer eens. Hij toverde razendsnel een eenvoudig doch verrassend maal op tafel. En lekker, het maal ook ja. Dat speelde hij klaar met de volgende ingrediënten:

rijst voor twee
400 gram wortels in stukken in de breedte maar ook in de lengte gesneden
1 mango
1 prei
1 halve verse peper
1 teen knoflook
scheutje sojasaus
sesamolie

Voor de slanke pindasaus:
1 blik gepelde tomaten
1 eetlepel pindakaas
1 theelepel sambal
knoflookpoeder
kerriepoeder, flink veel
extra komijn
kruidnagel
1 dikke gloep sojasaus

De rijst en de worteltjes huppelden elk in hun eigen pan door kokend water naar hun gaarheid toe. Prei, knoflook, peper in ringetjes dan wel kleine flinters werden gebakken in de sesamolie, afgeblust met een klots sojasaus waarna de mango er in stukjes bij ging om lekker op te warmen. Het sausje dat overal overheen kan maakte mijn echtgenoot door een blik tomaten in de pan te hakken met behulp van een pollepel en daar de overige ingrediënten in te laten opwarmen. En dat is het.


Doei!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen