dinsdag 3 maart 2015

Het simpelste en snelste recept voor veganistische smeerkaas ooit.


Hoi! Ik heb hartig beleg nodig, nu! Alle tapenade en paté van eergisteren zijn schoon op. Het regent dus ik wil nog niet naar de winkel. Ik plets even snel wat smeuïgs in elkaar van:

5 eetlepels sojaboter (te verkrijgen in de supermarkt)
3 eetlepels edelgistvlokken (te kopen bij biologische en/of natuur winkels zoals ekoplaza)
1 theelepel zout (op vele plekken te vinden)


Want dat zijn de dingen die ik kan vinden in koelkast en keukenkastjes. Door elkaar klotsen en daar, klaar, heerlijke veganistische smeerkaas! Niet echt kaas, helemaal niet eigenlijk, maar toch ook een beetje smeerkaas wel:

smeer·kaas (dem)1zachte, als boter smeerbare kaas

(Bron: vandale.nl)

Doei!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen