zaterdag 7 maart 2015

Lentelasagne met boerenkool en pompoen.


Hoi! Kleurige lentelasagne ga ik maken. Met boerenkool. Dat wel. We zitten ook zo op het richeltje tussen winter en lente in nu, dus dat mag wel.  Hoe toepasselijk wil je het hebben eigenlijk?

Oven naar 180 graden Celsius opstoken.

Ingrediënten voor twee lentelovers:
300 gram gewassen boerenkool
1 halve pompoen
1 hand hazelnoten
1 rode paprika
1 blik maïs
amandelmeel
olijfolie
zout
edelgistvlokken
1 klauwtje zonnebloem- en pijnboompitten
stukje verse rode peper
(afbak) stokbrood
peterselie voor het oog
paar lasagnebladen

Boerenkool, halve zool, gaat u maar lekker in veel water liggen koken in een pan. Zo'n minuut of twintig dan.

Pompoen, rare oen, wat ik nu met u ga doen. Ik schil u en ik snijd tot u met veel stukjes bent. En dan ook hop, in een pan, met wat water, lekker koken doei tot later!

Oh ik gooi er nog de hazelnoten bij, bij de pompoen. 10 minuten koken.

Ondertussen meng ik 2 eetlepels amandelmeel met 2 eetlepels olijfolie en 2 eetlepels gistvlokken. Zout, zout, zoveel als jíj wil!

De afgegoten boerenkool wring ik uit. De pompoen en hazelnoten pureer ik met een beetje verse rode peper en wat zout. Ik trek een blik maïs open en giet de korreltjes af. En ik snijd een rode paprika in kleine blokjes.

Door al deze componenten meng ik een beetje olijfolie en wat zout. Per bestanddeel dus hè, nou niet alles door elkaar gaan gooien want dan heb je straks geen laagjes. Oh en ook niet door de pompoenmoes en niet door het amandelmeel trouwens. Duidelijk bezig weer, *ironiesmiley*. En dan nu stapelen! In een ovenschaal, ik gebruik een cakevorm.

Paprika-maïs-lasagnebladen-pompoenmoes-boerenkool-amandelmeelmix is de volgorde.


In de oven lekker stoven half uurtje is wel goed. Tien minuutjes voor het einde gaat het pittenzaad erop.

(De lasagne zat 40 minuten in de oven maar dat liep niet fijn in het ritme. Sorry voor de misleiding.)


En ik bak er nog wat brood bij anders krijg ik op mijn kop. Dat de laagjes veel te licht zijn en 't aan calorieën schort.


Peterselie eroverheen gestrooid! Stylish, niet?

Veel compacter dan dit komt het niet op mijn bord:


Maar ik kan je zeggen dat het aan veel smaak niet schort.

Ik was het toetje schier vergeten 't moet nog wat smelten voor het eten.


Mooi hè, die peterselie weer. Die hier nagenoeg nergens op slaat. Recept van dit kersenijs staat in mijn vorige blogpost.

Doei!











Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen