dinsdag 21 april 2015

Arabisch-Italiaanse lasagnemagie

Hoi! Ja, eh, weet ik veel, het eten stond al weer klaar toen ik thuis kwam. Dus ja. Nou. Dit was het:


Oh, nee, sorry, hier is het al schoon op. Lasagne maakte mijn echtgenoot. Bijzonder lekkere wel. Fusion lasagne, met kikkererwten en komijn. Prachtig verzonnen en de smaken pasten wonderwel en voortreffelijk bij elkaar. Ik had welhaast een mystieke smaakervaring en wilde nog lang dooreten nadat alles al op was.

Zie? Hoe raadselachtig?
De bereidingswijze bleek ook wat geheimzinnig en ontastbaar, goed, voor een mystieke leeservaring.

Hij zei mij met diep stemgeluid dat hij in een pan op het vuur in wat olie ui, knoflook en verse peper tot volle smaakpotentie opzweepte, daar eerst kikkererwten plus twee eetlepels juliennereepjes zongedroogde tomaatjes en toen spinazie en een gesneden tomaat doorheen fruitte. Een bliksemschicht gepelde tomaten sloeg de pan in. De rookwolk die opplofte bleek een dot edelgistvlokken te zijn. Mijn man de tovenaar bluste met een scheut heet water. Zo ontstond de juiste natheid van de lasagnesaus, schat dat maar goed in, work your own magic. Je kunt ook nog wat kikkererwtennat toevoegen trouwens.

Daarna werd de zwarte kruidenkunst beoefend. In de saus ging komijn, gemalen kruidnagel en nootmuskaat. En zout. De zo gegoochelde magische smeltkroes bleef een heel kort poosje smaakwonders baren op een zacht pitje.

Mijn tovenaar liet daarna lagen van toversaus en lasagnebladen in een cakevorm verschijnen, poef. En die gevulde vorm stond opeens in een tot 180 graden voorverwarmde oven. Drie kwartier tot een uur had de oven nodig to work its magic.


Slaatje erbij gehekst van stukjes tomaat, gehakte amandelen, wat olijfolie, citroensap, peper, zout en knoflookpoeder.


Doei!

Grondstaffen en toverstoffen voor twee magiërs:
- 3/4 bliksem kikkererwten 
- ruim 100 gram spinazie 
- half pak lasagnebladen 
- 2 eetlepels juliennereepjes zondige tomaatjes 
- 5 trostomaten
- bliksem gepelde tomaten 
- flinke eetlepel edelgistvlokken 
- gesnipperde ui
- fijngeflarde knoflookteen
- klein vers rood pepertje 
- olijfolie 
- citroensap 
- komijn 
- nootmuskaat 
- gemalen kruidnagel
- knoflookpoeder
- peper
- zout 


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen