Dit is een kookblog om te lezen. Veganistisch koken en eten is knetterlekker, lief voor alles en iedereen, en gezond. Ik verzin gerechten ter plekke in mijn keuken. Mijn gebabbel tijdens het koken en schrijven zorgt voor onverwachte wendingen en ongelofelijke ingrepen. Tik een ingrediënt in de zoekbalk hier ergens rechts op deze pagina en alle recepten met dit ingrediënt rollen eruit. Een willekeurig woord invoeren mag ook.
woensdag 8 april 2015
Het ultrakorte receptenfestival deel 1: luie lasagne
Hoi! Ik meng een halve bloemkool in kleine stukjes met wat zongedroogde tomaatjes en wat olie die uit dat potje met tomaatjes komt, wat peper, zout en knoflookpoeder in een ovenschaal. Een klein scheutje water gaat er ook bij.
Daarbovenop leg ik wat lasagnebladeren en schijven van vier trostomaten. Weer peper, zout en knoflookpoeder eroverheen gestrooid. En ook wat stukken artisjokkenhartjes en zwarte olijven.
Een half pakje passata gemengd met twee eetlepels edelgistvlokken en een eetlepel olijfolie gaat over het geheel. Dan strooi ik er wat sesamzaadjes overheen en schuif ik de schaal in de oven die heet is, 230 graden Celsius, zoiets. Dat dus. En na veertig minuten, zoiets, dit dus.
Doei!
Ingrediënten voor twee luie lasagneters:
- halve bloemkool
- halve pot zongedroogde tomaatjes
- lasagnebladeren
- vier trostomaten
- wat artisjokkenhartjes uit een potje
- paar zwarte olijven
- half pakje passata
- twee eetlepels edelgistvlokken
- een eetlepel olijfolie
- wat sesamzaadjes
- peper
- zout
- knoflookpoeder
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten