maandag 6 april 2015

Soepcreaatsel met aard-en-appelsalade. Dronken druiven vooraf.

Hoi! De mama van mijn man gaat een lekker tweede Paasdagmaaltje bereiden en ik volg haar. Als een schaduw.


Ik ben benieuwd. Ik vind het idee waar ze vanuit gaat heel leuk. Ze heeft een zak kant en klaar soep waar geen dierlijkheden aan te pas zijn gekomen, die ze gaat aanvullen met allerlei lekkers tot een hele eigen soepcreatie. Ik vind dat mooi. Tomatensoep met basilicum en oregano zit er in de zak, de soepzak.

Mijn schoonmama kookt twee courgettes en drie aardappeltjes in blokjes in redelijk ruim water tot ze gaar genoeg zijn om te blenderen.


Ondertussen laat ze mij twee geschilde appeltjes door een schaal in kleine stukjes gesneden gekookte aardappeltjes raspen. Daardoorheen knijp ik het sap van een halve citroen.


Er gaat nog een klein blikje ananas in fijne stukjes doorheen. Ketchup en ketjap manis worden er doorheen gemengd. En nu snijdt Arthur zijn mama de bieslook. Die gaat zo over de salade.


Tapenade voor op het stokbrood? Jazeker wel! Van zongedroogde tomaatjes en wat olie daarvan, basilicum en cashewnoten. Oh maar wacht! Eerst staafmixeren we de courgette en aardappel in hun eigen kookwater!


En dan nu de tapenade even snel tussendoor gehakseld. Een, twee, drie....


...hocus pocus pilatus paf. De tapenade is af.


Het voorhapje dat hier spontaan verzonnen wordt is origineel, fruitig, slank, kruidig, puur en alcoholisch. Druif gedrenkt in vegan friendly Adobewijn met verse basiliek cumblaadjes. Raar. Maar dat maakt het spellingsprogramma op mijn smartphone ervan. Basiliek cumblaadjes.

a

Ha soep! Hoeveel blaadjes basilicum moeten erop? Drie is de mening hier. Ok! Eerst werd de paksoep nog in het gepureerde aardappel courgette mengsel gegoten, en er ging ook nog een zonnatura bouillonvlokje bij. Blokje. Niet vlokje.


Een soepbord oogde vervolgens als zulks:


En een bordje met aard-en-appelsalade en drie sneetjes stok met tapenade bekoorde als volgt:


Wij hebben er met zijn allen heerlijk van gesmuld. Tweede Paasdag en ouders van Arthur, bedankt!

Doei!

Ingrediënten voor vier Paaspersonen:
- 1 zak kant en klare tomatensoep zonder dierlijkheden
- 2 courgettes
- 3 aardappels
- een struik basilicum
- druiven
- gekookte aardappels voor vier personen
- een klein blikje ananas
- 2 appels
- flink wat bieslook
- ketchup
- ketjap manis
- 1 potje zongedroogde tomaten en een beetje olie daarvan
- een handje gezouten cashewnoten
- 1 bouillonblokje
- (oven)stokbrood voor erbij




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen