zondag 3 mei 2015

In een wip, twee keer in een dip.

Hoi! De peterselie en de zongedroogde tomaatjes dan hè. Die gingen twee keer in een dip. Heel snel klaar en lekker voor op brood en toastjes en meer van die dingen. Of als dip dus.

Dip 1. Hummus met sojasaus is kicken man:
- 150 gram kikkererwten
- 50 gram zongedroogde tomaatjes uit pit
- 2 flinke eetlepels tahin (sesampasta)
- klein stukje verse peper
- teen knoflook
- 2 eetlepels kikkererwtennat
- flinke handvol verse peterselie
- 2 eetlepels sesamzaadjes
- 2 eetlepels sojasaus, ja ik had Kikkoman vandaar dat "kicken man"


Alles behalve de sesamzaadjes blenderen, de zaadjes roosteren, door de kicken hummus roeren, wat knäckebrödjes ermee besmeren en klaar is kicken man!


Dip 2. Very naïs maïsspread
- blikje maïs
- flinke handvol peterselie
- 4 eetlepels zongedroogde tomaatjes uit pot
- teen knoflook
- beetje verse peper
- 2 eetlepels edelgistvlokken


Alles staafmixen. Klaar.

Mijn man had wel iets over de smaak van de Very naïs maïsspread te zeggen. "Het is een langzame smaak, die van zongedroogde tomaatjes via knoflook en peterselie naar maïs toe meandert. En het heeft een afterbite als van satésaus." Mooi.


Ik zei wel dat ik alles alleen gemixt heb maar stiekem heb ik ook gemasterd: ik heb xanthaangom in huis en ter bevordering van de viscositeit heb ik aan elke dip een kwart theelepel toegevoegd. Maar dit is niet nodig hoor. Mixen en masteren? Muziekproductietermen, google maar.

Doei!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen