vrijdag 8 mei 2015

Tourvoer. Veel eenpersoons koesterkoestersalade


Hoi! Groeten uit de auto. Ik ga naar een concert en neem mee... mijn eigen bak met voer! Waarom? Ik ben mee op tour met mijn man. Die gaat straks Jeff Buckley vertolken en met een ijzersterke band om zich heen het album Grace integraal live ten gehore brengen. Er wordt wel eten geserveerd voorafgaand maar ik heb mijn lifestyle niet doorgegeven dus ik kookte zelf al wat. Thuis koken, onderweg bloggen, uit (eigen bak) eten.

Mmm ik proef net even wat, kon het niet laten, heerlijk warme smaken, om te koesteren zo zonnig.

Eenpersoons koesterkoestersalade, de ingrediënten:
- 125 gram couscous
- 1 stengel bleekselderij
- 1 halve rode paprika
- 1 trostomaat
- 1 vijfde deel van een komkommer
- olijfolie
- 1 klein uitje
- 1 klein knoflookteentje
- 1 klein stukje verse rode peper
- 9 eetlepels passata
- 1 eetlepel (appel)azijn
- kneep agavesiroop
- komijn
- kurkuma
- gemalen citroengras
- ketoembar
- kaneel
- zout
- 3 gedroogde pruimpjes
- 3 gedroogde abrikoosjes
- 1 eetlepel sesamzaadjes
- 8 zwarte olijven
- 2 eetlepels reepjes zongedroogde tomaat uit pot

Oh we zijn er al. Ik viel bijna in slaap in de auto dus dat bloggen werd niet zo veel meer. Ik zit nu backstage. De band controleert het geluid.


Maar goed. De uitjes en knoflook en peper in kleine stukjes gefruit in een pan in de olie al gauw een geur van jewelste bekoring! Bakken in olijfolie dus. Stootjes van alle kruiden op die beoliede panbodem voor de ware geurexplosie. Passata en agavesiroop erbij gutsen. Lekker laten murmelen op een zacht vuurtje.

Dan nu de groentes kerven of knippen in stukjes om straks in de couskoester te wippen.


Op dit punt in 't verhaal wist 'k 't opeens helemaal! De droge vruchten getsjopt en snel in de sauspan gestopt! Lekker zoet, lekker lekker. 

Couscous bereid, in de pan erbij, doorroeren en zouten naar smaak. Alle groenten er ook doorheen. Sesamzaadjes even roosteren. Sesamzaadjes uitstrooien. 


Dan nog even de zongedroogde tomaatjes en de olijven erbij. Goed hutselen alles, je weet zelf.


In een afsluitbare tourbak met die hap. En zo kan een vrolijke veganist weer goed voorbereid de wijde wereld in. Ik kijk nog even bij de soundcheck:


Doei!









Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen