vrijdag 28 augustus 2015

Couscous in da house en aubergine in mijn cuisine

Hoi!

"Yo yo weekend doen we zo zo, weet je,
snij jij de dingen even,
denk ik over hoe en wat.
Couscous in da hoes omdat het rijmt omdat dat moest, aubergien in mijn cuisien, heb jij mijn keukenprins gezien?"

(Oud keukenrapje, herkomst onbegrensd, tijdsperk kortdradig en toch saai)


Vrijdagavond, vrolijk, fit en vrij, daar hoort een kontje jalapeñopeper bij! Plus ook nog de volgende eetbaarheden:
- 1 aubergine
- 1 ui
- 1 dikke teen knoflook
- reepjes zongedroogde tomaatjes in olie
- 6 blaadjes salie
- 6 dadels
- 400 gram cherrytomaatjes
- 1 avocado
- 2 eetlepels edelgistvlokken
- 1 handje rozijntjes
- 250 gram couscous
- knoflookpoeder
- zwarte peper
- zout
- olijfolie

We gaan aaaaaaan! Oven op 200 graden. 250 milliliter water koken. Aubergine: uithollen en schil en binnenkant insmeren met olijfolie. Het uit de vrucht geholde vlees in kleine stukjes snijden. Uitje snipperen en erbij ploppen. Zo ook knoflook, dadels en jalapeñopeper. Salie verflarden en toevoegen. Met een vork drie flink druipende drommen zongedroogde tomaatjes scheppen en samen met een extra scheut olie uit het tomatenpotje bij het ui-peper-dadel-auberginevlees klatsen. Twee eetlepels edelgistvlokken erdoor dwarrelen en alles goed mengen. Dan de aubergineschuiten in een ovenschaal vullen met het allegaartje.


Oh! Oooh! Oohoooh! Heeee! Ik heb over!!! Erbij kiepen in die schaal en de oven in, hatsekadatsekadee!


20 minuten heeft dit nodig, althans hier vandaag, hou goed in de gaten, dat soort tijdsduuraanduidingen kunnen heel lokaal werken en ook niet werken, dus beproef de inhoud van de ovenschaal zo nu en dan. En zwoeg ondertussen verder. Was en snij de cherrytomaatjes in vieren. Schil en snij de avocado in stukjes. Meng tomaatjes en avocado met hele lekkere olijfolie, knoflookpoeder, zwarte peper en zout. Saladetje! Eenvoudig is het nieuwe simpel, maar dan makkelijk.


Meng couscous met 250 milliliter gekookt water en rozijnen. Ovengerecht gaar op de manier waar je van houdt? Lekker dus? Pak 'm uit de oven. Hooooo! Eerst de ovenwantjes aan geck! Draai het restmengsel, dus dat wat niet in een auberginebuik ligt maar wel in de ovenschaal, door de couscous, samen met wat overheerlijke olijfolie. Auberginekano's op de borden, wat van de bijgerechten ernaast draperen en eten maar.


Doei!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen