De chagrijnige chef maakt pasta rauwe andijvie
Hoi! Terwijl ik een uurtje fluit studeerde maakte mijn man een mise-en-place voor mij, kijk!
VERSE WALNOTEN? Ik heb nog zo gezegd IK GEBRUIK WEL AMANDELMEEL! Nee hoor, verse walnoten zijn ook goed natuurlijk. MAAR DAT ZEI IK NIET! Walnoten zijn zelfs beter want die kan ik vijzelen. HEEL ZEN, WORD IK KALM VAN!
Ja, ga ik nu doen ja, vijzenzelen, is voor jullie ook gezelliger denk ik. WAT? DAT DENKEN JULLIE OOK?! Sorry, ik stort me op de zeven gekraakte en gepelde verse walnoten in mijn zenvijzel. NEE WEES STIL, het gaat goed zo. Ik vijzel ze grof en meng ze daarna met twee eetlepels edelgistvlokken, twee eetlepels hele lekkere olijfolie en flink volwassen snuffen knoflookpoeder en zout. Zie hier, een strooisel voor over de pasta waar meneer Nonvegaan Parmezaan nog een puntje aan kan zuigen!
Zo. IK BEN WEER ZEN HOOR! Ik vul de waterkoker en zet 'm aan, koken met die nattigheid ja! Ik verwarm een pan voor de backing flavours. (Met backing flavours bedoel ik: ui, knoflook en verse peper, weet je dat nou nog niet, tsss.) Twee eetlepels normale olijfolie gaan in dat pannetje en zodra die olie heet is gaat het backingteam erin. Genoeg fussilli voor mijn man en mij laat ik door mijn man in de pan met inmiddels kokend water knikkeren. JA HOOR HIJ SCHIET UIT! Nee mooi hoor, heb ik alvast lunch voor morgen.
Die achtergrondsmaken pruttelen na even hard aangebakken te zijn op een laag vuurtje en ik druip er wat zongedroogde tomatenreepjes in olie bij voor een visueel spekjeseffect straks in de pasta rauwe andijvie. NEE IK VIND DAT NIET PER SE NODIG NEE, een spekjeseffect. Maar wel leuk dus hou op te mekkeren.
AH BAH EEN INGREDIENTENLIJSTJE MOET NOG! Vind ik het enige stomme aan kookbloggen, ingrediëntenlijstjes inswypen. Ik doe het toch. Omdat jullie zo geduldig zijn. Bedankt.
- Pasta voor twee
- Een krop andijvie, ontkropt en gewassen
- Zeven walnoten uit de dop gekraakt en gepeld
- edelgistvlokken
- olijfolie
- knoflookpoeder
- zout
- half potje zongedroogde tomatenreepjes in olie
- Twee gesnipperde uitjes
- Twee gesnipperde tenen knoflook
- Een halve jalapeñopeper in ringetjes, met of zonder pitjes
- Een krop andijvie, ontkropt en gewassen
- Zeven walnoten uit de dop gekraakt en gepeld
- edelgistvlokken
- olijfolie
- knoflookpoeder
- zout
- half potje zongedroogde tomatenreepjes in olie
- Twee gesnipperde uitjes
- Twee gesnipperde tenen knoflook
- Een halve jalapeñopeper in ringetjes, met of zonder pitjes
Doei!
Reacties
Een reactie posten