woensdag 17 februari 2016

Gegrilde, gespieste en gesneden schijven van aardappel, aubergine, courgette en tomaat. Met gratis tip.


Hoi! Nieuw mes dus snijden zal ik. Daarom de oven op de hoogste stand gezet. Alle ingrediënten bij de hand:

- 350 gram aardappels
- 350 gram zoete aardappels
- 1 halve aubergine
- 1 halve courgette
- 3 eetlepels zongedroogde tomatenreepjes uit een potje olie
- 2 eetlepels amandelmeel
- 2 eetlepels edelgistvlokken
- stukje verse peper
- 1 teen knoflook
- 2 tomaten
- olijfolie
- knoflookpoeder
- zout
- peper
- veganaise

Alle aardappels, zoet of niet, in dunne plakjes gesneden. Alle plakjes, zoet en niet zoet, om en om, aan twee spiesen geregen, besproeid met olie en bestrooid met zout in de oven geplaatst: de spiesen hangende op de randen van een langwerpige ovalen ovenschaal zodat de schijven niets raken. Zo gezegd, zo gedaan.


Aubergine en courgette eveneens in schijfjes gehakt en door olijfolie gerold.

Dan even een kort intermezzo waar tijdens de zongedroogde tomaatjes, verse peper, en een teentje knoflook gestaafmixerd tot een papje. Papje grondig vermengd met passata, amandelmeel, edelgistvlokken en zout in een pannetje gevloeid.

Onderwijl om de tien minuten de aardappelspiezen omgedraaid ter gelijkmatige opwarming van de patatdiscusjes. Dit uiteindelijk zo'n minuut of 45 volgehouden. Aangeraden te proeven of een en ander goed gaar is eer de spiesen uit de oven gehaald. Maar eerst nog dit:

Na verhitting van de grillpan op een vurig hete kookpit de schijven aubergine in de pan geschoven. Kwartiertje aan boven- en onderkant gegrild die beoliede moten en ze daarna omgeruild voor de courgettediskettes. Die ook een kwartier dezelfde behandeling gegeven. Zelf bepaald wat boven- en onderkant is.


Pannetje met tomatenintermezzo langzaam opgewarmd tot saus voor bij de courgette en aubergine.

Alles klaargestoomd? Niet letterlijk nee, gestoomd is er niet. Dan alles uit oven en pannen in schalen, op tafel en op borden dan maar.


Oh ja, een tomatenslaatje gemaakt met schijfjes tomaat, olijfolie, peper, zout en knoflookpoeder.


Gesmikkeld? Ja! Manlief zeer geënthousiasmeerd over het tomatenintermezzo-sausidee, gelijk de volgende dag weer gemaakt als pastasaus. (Gratis tip.)

Doei!


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen