Rode Kidneybonensmeersel


Hoi! Eerste hulp bij gebrek aan boterhambeleg. Ja, ik ben een ervaren boterhambeleghulpverlener, dat leest men ook terug in mijn curriculum vitae. We hebben een situatie hier: wel brood, geen broodbeleg. Hup, mijn neon gele hesje aangegord, portofoon op het juiste kanaal gezet - ja mijn uitrusting is volledig op orde - en in de keukenkastjes gedoken. Kijk aan wat ik vind en in een hoge kom verzamel:

- 1 blik (400 gram) rode kidneybonen, uitgelekt
- 2 eetlepels edelgistvlokken
- 2 eetlepels amandelmeel
- 2 eetlepels zongedroogde tomaatjes en wat van de olie waar ze uitkomen
- 1/2 theelepel zout
- 1/2 theelepel knoflookpoeder
- snufje nootmuskaat
- 1 gedroogd chilipepertje


Staafmixer in de aanslag, ik trek de veiligheidspal eruit en ik draai de boel tot een glad pulpje. Oef, een  huiselijk rampje afgewend, we kunnen weer smeren. De bonenspread doet het ook goed op feestjes, toastjes, stokbrood en fruitsalades. Nee, niet op fruitsalades, tenminste, ik heb het niet uitgeprobeerd. Misschien doet het smeersel het wel heel goed op fruitsalades. Laat maar weten als je het uitprobeert.


Doei!

Reacties

Popiejopie posts

Hartige soesjes gevuld met kikkererwtenmousse

De beste friet zuurvlees ooit! Maar dan veganistisch.

Plantaardige babi pangang van vegan stooflapjes: soja pangang