Tintelfrisse winterdip, lekker voor op een cracker


Hoi! Zondagochtend, het ontbijt schreeuwt me toe. Oké oké ik kom al. Wat!? Geen hartig beleg?! Gloeiende winterpenen wat maak ik me nou!? Nou ja, een tintelfrisse winterdip dus. Lekker op een cracker. Maar ook op een boterham, op een stukje stokbrood of gewoon om wat dan ook in te dippen bij de borrel: stukjes groente, soepstengels, gewoon je eigen blote tengels of een aardbei.Eens even kijken wat er in mijn vergiet ligt te lekken:

- 1 blik flageoletbonen/groene kidneybonen, uitlekgewicht 265 gram
- 1 klauw verse munt
- 1 greep verse krulpeterselie
- 1 stukje verse peper
- 1 teen knoflook

Dat alles gaat in een kom samen met:
- 2 eetlepels edelgistvlokken
- het sap van een halve citroen
- 1 theelepel zout.

En daar zet ik de staafmixer in, en dan aan, en dan draai ik hem net zo lang door tot er een luchtig, groenig, tintelfris, pittig, slank, gezond en overlekker belegje is ontstaan.


Doei!

Reacties

Popiejopie posts

Hartige soesjes gevuld met kikkererwtenmousse

Vegan aardappelgratin met rozemarijn, sjalotjes, knoflook en nootmuskaat

De beste friet zuurvlees ooit! Maar dan veganistisch.