Gloeikwast: kwast van heet citroensap met specerijen en chilipeper


Hoi! "Maak een lekkere grog, daar kikker je van op!" Dat zei mijn lieve dwarsfluitjuf tegen me vanochtend. En het is mijn juf dus dan doe ik dat hè. Een echte grog is water met rum, piraten drinken dat, arrr, oh, een ooglap en een houten been, waar komen die vandaan? Om scheurbuik tegen te gaan wordt aan de grog citroensap voor vitamine C toegevoegd. Rum dus. Ik ga voor een kwast, hete citroen, zonder rum. Maar wel met wat extra smaak, zoals bij glühwein. Een gloeikwast. Ooglap en houten been maken plaats voor baret en schildersezel. Rare kwast.

Zie hier de ingrediënten voor één opwekkende gloeikwast:


- 3 citroenen
- 1 theelepel gemalen kaneel
- 1 theelepel kurkuma
- 2 kruidnagels
- 1 eetlepel maple syrup
- wat slierten chilipeper

Die citroenen pers ik uit en doe ik met alle andere bestanddelen behalve de chilislierten in een pannetje, alles gaat aan de kook, borrelt een minuutje en dan is het al klaar. Kwast. Ik vis de kruidnagels eruit, schenk de kwast in een ferm hittebestendig glas en drapeer de chilislierten op de kwast. Ze zinken vrijwel direct. Het idee was goed. Het oog kan nog zoveel willen, vandaag is het de rest van mijn lijf die vitamine C behoeft dus hou op oog, een andere dag is het weer jouw dag. Ha lekker pittig ook met die specerijen en die peperslierten, ik voel me gelijk een stuk gezonder.Doei!

P.S. Ik deed er nog twee schepjes rietsuiker door, ik ben een zoetekauw

Reacties

Popiejopie posts

Hartige soesjes gevuld met kikkererwtenmousse

Vegan aardbeienslof uit Glanerbrug

Plantaardige babi pangang van vegan stooflapjes: soja pangang