Die Banaan ontbijt met pannenkoekjes en frambozenkersen-gelei
Hoi! Uw Banaan hier. Ik kom dus echt heel weinig ontbijt tegen hier. Je kunt dit blog ook wel Plantaardig zonder al te veel Ontbijt noemen als je het mij vraagt.
Ik? Ik ontbijt zoals ik zelf ben: als een wereldheerser. Vandaag met pannenkoek. Neen, je bent zelf een pannenkoek. Wat vind je van mij zo trouwens? Die Bejaarde Banaan? Kan ik ook best hebben hè? Dit plaatje luidt het hoofdstuk "Spijswee" in, in het boek Plantaardig met Die Banaan.
![]() |
"Oh, oh ja, klik op mij, aandacht aandacht!" |
Meng maar goed:
- 100 gram zelfrijzend bakmeel,
- 1 snuf zout,
- 1/2 theelepeltje baking soda,
en mix er
- 200 milliliter appelsap
doorheen.
Daar bak je een stuk of vier kleine pannenkoeken van, in hete olie.
In een steelpannetje verwarm je
- 25 gram frambozen en 25 gram kersen uit de diepvries in een klein bodempje water met
- 2 eetlepels agavesiroop
tot de boel stroperig wordt. Laat de kersen heel. (Je kunt beter nog veel meer grammen fruit verwarmen, maar die 50 grammen waren alle grammen die ik in huize Vegaan terugvond. En ook al geen plantaardige melk, grrr, ik ga mijn gram eens halen grrr.)
En dan ga je stapelen. Pannenkoek, gelei smeren, pannenkoek erop, nog wat gelei smeren, nog een pannenkoek, weer wat gelei, tot aan de laatste pannenkoek, daar smeer je ook nog wat gelei op, je legt alle kersen erop, strooit met poedersuiker als je dat leuk vindt en valt aan.
Doei!
Reacties
Een reactie posten