Vlug vegaan voer voor de snelle chef


Hoi! Wat doet een veganist die geen zin heeft om te koken? Koken. Maar wel heel rap en met een zak voorgesneden groenten, een pot soep en een karton plantaardige kipstukjes.

Eigenlijk moet ik vragen: wat doet een veganist die geen zin heeft om te snijden? Zin om te koken heb ik wel. Het snijden van dingen is mijn drempel. Ik kan dat haten. Tegenwoordig laat ik mijn keukenmachine vaak het snijwerk doen. Mijn man doet ook graag de mis en place voor me als hij daar tijd voor heeft. Maar daarvan is vandaag geen sprake en ik heb ook geen zin om de keukenmachine aan te slingeren.

Dus maak ik ongevraagd sluikreclame in mijn ingrediëntenlijst en laat ik nagenoeg kant en klare producten het werk voor me doen terwijl ik demonstreer hoe je als planteneter gauw en gemakkelijk een gezond maal in elkaar flanst. Patat halen kan altijd nog.

De ingrediënten voor twee van herbivoren naar achteren:
- zonnebloemolie
- 1 zak met 400 gram voorgesneden Japanse wokgroente met sojabonen en paksoi
- 1 verpakking vegetarische kipstuckjes
- 1 pot aqua cotta Toscaanse herderssoep a 400 milliliter
- 1 pot kikkererwten van 400 gram
- 2 knepen currysaus
- gemalen cayennepeper
- knoflookpoeder
- optioneel wat rijst voor veeleters


En verder wijst het zich best vanzelf. Toch? Ok. Ik kan het nog wel even snel uitspellen dan. Groente wokken in olie in de ene pan, kipstuckjes knapperig en bruin bakken in olie in een andere pan, soep onverdund door de groentes roeren, kikkererwten, curry, peper en knoflookpoeder naar smaak erdoor, even laten pruttelen, eventueel wat rijst koken tijdens dit alles, alles opdienen, opscheppen en opeten maar.


Misschien ga ik wel sparen voor een stuk of tien, twintig keukenmachines. Dan kan ik een restaurantje beginnen namelijk. Hoef ik niets meer te snijden. Restaurant In De Snijdende Keukenmachine noem ik het dan. Ben benieuwd of dat publiek trekt.

Doei!


Reacties

Popiejopie posts

Hartige soesjes gevuld met kikkererwtenmousse

De beste friet zuurvlees ooit! Maar dan veganistisch.

Plantaardige babi pangang van vegan stooflapjes: soja pangang