Droomsoep van knolselderij


Hoi! Mijn man murmelt met zijn ogen dicht dat die knolselderijsoep toch wel zo lekker was. Slaapt ie nog? Maakt niet uit, die soep was ook lekker. Ik pen het recept wel even neer:

- 1 halve knolselderij, gewassen en in kleine stukjes gesneden
- 2 in stukken gesneden uien
- 2 tenen knoflook in stukjes
- 1 centimeter gesneden verse peper
- 2 plantaardige bouillonblokjes
- 150 gram oesterzwammen
- olijfolie om in te bakken
- peper en zout

Ui fruit aan, in twee eetlepels olijfolie, knoflook en peper ook even, knolselderij bakt erbij tot de stukjes wat makkelijker inprikbaar zijn met een vork, gekookt water stroomt in de pan tot alles net onder staat, bouillonblokjes plonzen onder en alles pruttelt tot het smaakvol en zacht is.

Ondertussen bakken de oesterzwammen heel hard bruin en zo knapperig als maar kan in hete olijfolie. Peper en zout dwarrelen eroverheen.


Ik pureer de soep met een staafmixer. Ze is zo dik als puree, ik hou ervan. Sorry puree, sorry soep, ik vind jullie dik op een mooie manier, maar dat zal niet helpen, wel? Het ligt niet aan jullie, het ligt aan mij, ik maak jullie dik, is dat een troost dan? Enfin, als je dunnere soep wil kun je haar aanlengen met water en nog even doorwarmen, ik doe dat niet en leg de oesterzwammen op de dikke soep.

We gingen eten en nu is het de volgende ochtend en lig ik naast een man die over deze simpele soep droomt. Mooi man.


Van de andere helft van de knolselderij maakten we trouwens ovenfrietjes, die aten we bij de soep.


Zondagochtend. Ik ga koffie zetten. Geniet van een mooie dag.

Doei!
Reacties

Popiejopie posts

Hartige soesjes gevuld met kikkererwtenmousse

Vegan aardbeienslof uit Glanerbrug

Plantaardige babi pangang van vegan stooflapjes: soja pangang