Eng en lief, de Bospompoenman. Gebakken pompoen met havervlokken en kandijsuiker. Voor bij spaghetti.

Hoi! Een herfstblaadje kruipt als een diertje over het bospaadje. Aan de overkant van de kloof sijpelt een stroompje steeds groter wordend van de berg af. Beneden plonst de waterval in het beekje. Hier en daar goudklatert een geelgebladerde berk als een zomerzon tegen de donkergroene naaldreuzen. Struinend langs roodgouden bladerdekjes laat ik me leiden door paddenstoeltjes in modderpoeltjes en verken ik de herfst in de Harz.


AAAAAAARGH NEEEE HEB IK DAT WEER! De Bospompoenman! Ik race naar de dichtstbijzijnde woudreus en klim naar de top. (Ze zeggen dat de Bospompoenman niet kan klimmen.)

En nu dan?

Ting!

Een appje? Nu? Van wie dan? Het bericht luidt als volgt:

Pompoenstukjes gemengd met uisnippers, kleine knoflookstukjes, zonnebloemolie, laos, peper, zout, edelgist, havervlokken en kandijsuiker op een bakplaat 10 minuten in de heteluchtoven, 220 graden, dan even omscheppen, oven naar 180 graden terugdraaien en nog 7 minuten laten garen. Kom uit de boom en je krijgt de ingrediënten, mits ik mag meeëten, ik heb honger. xoxo de BospompoenmanIk klauter weer naar de bosgrond terug en maak kennis met de Bospompoenman. Hij is best aardig. "Normaal ben ik ook wel eng en gevaarlijk" zegt hij, "maar ik heb gewoon echt veel lekkere trek dus kom, we gaan." En hij geeft me deze ingrediëntenlijst:

- 1 hokkaido pompoen in stukjes gesneden
- 1 ui in snippers
- 1 teen knoflook in hele kleine stukjes
- 4 eetlepels zonnebloemolie
- 1 eetlepel edelgistvlokken
- 3 eetlepels kernige Haferflocken (stevige havervlokken)
- 1 eetlepel kandijsuiker
- 1 theelepel gemalen laos
- zwarte gemalen peper naar smaak
- zout naar smaak
- spaghetti voor twee (die kook ik in water, natuurlijk)

Het recept heb je al gelezen en zo ziet de pompoen er dan uit:


"Hé zeg, jij niet zo enge pumpkinbakkes, lust jij ook nog wel een trostomaatje of twee in een salaatje erbij zo dadelijk?" vraag ik mijn toch echt wel meer lieve dan enge pomptiedomptiepoenkerel. "Vind je dat te veel, te weinig, of zó exact genoeg tomaten dat het je irriteert?" Hij kiest voor antwoord D: een heerlijke hoeveelheid. Ik maak een slaatje van:

- 4 trostomaten in partjes
- 4 x spuitnevelen met de basilicumspray (one spray goes a long way, aldus de verpakking, laat staan 4 sprays)
- een handje vol zwarte olijven in schijfjes gesneden
- knoflookpoeder
- zwarte peper
- zout


Bospompoenman eet smakelijk en is blij dat ik hém tegenkwam in het bos. Ik had ook tegen de Harzbeer kunen oplopen, dat is een bosbes met tanden die alleen mensenvlees eet.

Doei!


Reacties

Popiejopie posts

Hartige soesjes gevuld met kikkererwtenmousse

Cinnamon buns: suikerzoete kaneelbilletjes met noten en rozijnen

Vegan aardbeienslof uit Glanerbrug