woensdag 11 oktober 2017

Pasta Peen



Hoi! Hier volgt een tweepersoons receptflits. Hou bij de hand de volgende ingrediënten:

- 1 ui in snippers
- 1 winterpeen in kleine blokjes gesneden
- 2 tenen knoflook, in kleine stukjes
- 1 tak verse rozemarijn
- cayennepeper
- 1 hand zwarte olijven
- 13 walnoten
- 1 blik linzen, uitgelekt (400 gram, uitgelekt: 265 gram)
- (olijf)olie om in te bakken
- fusilli of een andere pasta naar keuze, genoeg voor twee personen

Kook water voor de pasta.

Fruit de ui in een ruime hoeveelheid olijfolie, doe de peen erbij, zo ook de knoflook en een tak rozemarijn, stuif met cayennepeper zoveel je wil en blijf bakken en roeren tot de wortelstukjes zacht zijn als je er met een vork of zoiets in prikt. Voeg de linzen, walnoten en olijven toe en laat alles kalmpjes pruttelen terwijl je af en toe roert.

Doe ondertussen de pasta in de pan met kokend water. Als de pasta gaar is, giet hem af en serveer hem met de peensaus en een salade van tomaat, paprika, avocado, plantaardige mozzarella, peper, zout en basilicumolie als je dat allemaal toevallig in huis hebt.


Mooi hè? Gewoon zo'n kort receptje hier opeens. Ook wel eens fijn. Misschien een grote verademing voor sommigen. Nou geniet er maar lekker van, Zo lang als het duurt.

Doei!





Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen