maandag 23 oktober 2017

Veganistisch vakantievoer deel 5: volkoren wraps met bonen en dingen



Hoi! Wanneer je op een zondag in oktober per trein naar het Harzgebergte in Duitsland reist, wil je niet teveel bagage bij je hebben maar wel kunnen koken in je vakantiehuisje met uitzicht op de herfstbosbergen. De winkels zijn dicht daar dan. Als je na een korte nacht en lange trein- en busavonturen je proviandknapzak op de vakantiekeukentafel omkeert dan zie je in één oogopslag waarmee je je moet redden vandaag:

- volkoren gorilla's tortilla's in de mist
- 1 murw gebutste avocado die gelukkig niet is opengebarsten om door je tas te gaan kliederen
- 225 gram kidneybonen in zo'n dure maar handige mee-op-reis-neemzak
- basilicumspray (one spray goes a long way, staat er op de verder volledig Nederlandstalige verpakking)
- 2 tenen knoflook
- 1 ui
- 2 centimeter verse rode peper
- 1 handvol gezouten pinda's
- 1 handvol rozijnen
- 1 blik ananas
- knoflookpoeder
- gemalen komijn
- zwarte peper
- zout
- passata

Dus mijn man snijdt ui, knoflook en peper in bakzame stukjes terwijl ik het vakantiefornuis leer kennen, daar een vakantiepan op een warme pit zet en de bodem inspuit met de basilicumspray. Nee ik heb maar geen reeds geopende fles olijfolie in een tas gepropt vanochtend, we kopen wel nieuwe op vakantie. Dus we bakken nu in basilicumspray. De winkels zijn nog dicht.

Ui, knof en peper bak ik goed aan, pinda's en rozijnen zwieren mee en de zak bonen gaat ook in de pan. Ik stuif met flink wat komijnpoeder en voeg stukjes ananas naar smaak toe. Zout. Ook wat zout om alle smaken te laten stralen.

Ondertussen heb ik die avocado geprakt met wat spuitjes basilicumspray, knoflookpoeder en zout. De gorilla's worden opgewarmd in de mist, de tortilla's in de vakantiemagnetron.


Op tafel met pan, tortilla's, gorilla's, rest ananas, avocadosmeuigheid en een pak passata. Smeren en combineren. Best heel erg lekker voor een eerste vakantiehap zo op de regenachtige zondagavond.


Doei!





Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen