donderdag 9 november 2017

Gehaktschijven in bokbierjus


Hoi! Tot mijn grote genoegen liggen er allemaal nieuwe vegane vlees- en visvervangers bij mijn lokale grootsupermarktvertier. Ik nam gehaktschijven mee. Deze schijven zijn van het merk Vegafit en hebben een basis van tarwe-eiwitten. Ik ga ze bakken met een bokbierjus. Hier zijn de ingrediënten, in chronologische volgorde:

- 1,5 eetlepel olijfolie om in te bakken
- 1 gesnipperde ui
- 1 teen knoflook in kleine stukjes
- 2 vegane gehaktschijven
- 1 ontvelde tomaat in kleine stukjes
- 1 verkruimeld plantaardig bouillonblokjes
- 1 flinke slok bokbier naar keuze
- 1 klein glaasje water

Ik zal de bereidingswijze nog even uitleggen ook. Verhit olie, fruit ui, fruit ook knoflook, leg gehaktschijven erbij, bak beide schijven aan beide kanten even aan, voeg tomaatstukjes toe, roer even, strooi verkruimeld bouillonblokje eroverheen, giet slok bier erbij, roer weer, voeg water toe, roer nogmaals, laat sudderen en drink rest van bier op als je wil.


Maak er stamppot geroerbakte andijvie bij, anders hou je dadelijk nog jus over en dat wil ik niet hebben. Kook aardappels, fruit ui en knoflook aan in hete olijfolie, roerbak andijvie handje voor handje toevoegend in de pan, strooi met zout en peper, giet aardappels af, stamp ze tot pot met wat van hun eigen kookvocht, roer er zout en een klein eetlepeltje sojaboter door, schep de dappels door de dijvie en daar heb je een lekkere pan andijviestamppot om je jus op te klatsen.


Ook van de stamppot even de bestampdelen in volgorde van receptuurtijd:
- 600 gram geschilde aardappels
- 1,5 eetlepel olijfolie
- 1 ui in snippers
- 1 fijngesneden teen knoflook
- 400 gram gesneden en gewassen andijvie
- zout
- peper
-kookvocht van aardappels
- zout
- 1 eetlepeltje sojaboter

De gehaktschijven? Lekker! De andijviestamppot? Lekker! De bokbierjus? Lekker! De stamppot met de jus? Keizerlekker! De gehaktschijven met de bokbierjus? Allerlekker van de wereld en daarbuiten!

Doei!


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen