Steaks? Paprikasaus!


Hoi! Steaks! Ja het is vakantie en we laten de teugels even lekker vieren en eten gewoon effe een lekkere steak om weer helemaal op krachten te komen. Rustig maar, niet schrikken. De steaks zijn plantaardig. We namen ze mee uit een Duitse supermarkt. Ze zijn van het merk Vegafit en smaken lekker naar frikandellen, berehappen en pikanto's. Ja ik hield van die smaken ja. Ik ben veganist vanwege mijn huilende geweten. Genoeg over mij nu. De steaks. Wat maak ik daarbij? Paprikasaus! Waarvan? Hiervan:

- 3 sjalotten
- 2 teentjes knoflook
- 2 rode paprika's
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 2 theelepels gedroogde oregano
- 1 theelepel gemalen kaneel
- 1 pak passata
- 1 eetlepel (zoete) grove mosterd
- zout
- zwarte peper

Nadat ze in stukjes zijn gesneden fruit ik de sjalotten, knoflook en paprika's goed aan in twee eetlepels zonnebloemolie. Ik strooi er oregano en kaneel overheen en giet de passata uit het pak de pan in. Dan voeg ik zout toe naar smaak, plus een eetlepel zoete Beierse mosterd en zwarte peper en ik laat de boel zachtjes sudderen met een deksel op de pan terwijl ik tarly laat koken en de steaks bruin bak in hete zonnebloemolie.


Een restje van het avondeten van gisteren ging vandaag al hobbelend in een tas op mijn rug de grens tussen Wildemann en Zellerfeld over, en ook weer terug.  We aten het tijdens onze wandeling niet op. We hadden toch ook brood bij ons en geen lepel of vork dus dan laat maar. Maar net als de Scandinavische sterke drank Linie Aquavit lekkerder smaakt als ie de evenaar over is gevaren en weer terug, is onze aubergine-, linzen -, tomatenschotel ook veel lekkerder nadat ie de grens tussen Wildemann en Zellerfeld twee keer is gepasseerd. Dus je raadt het al. We leggen de restjes op blaadjes baby romaine sla en strooien er nog extra tomaat overheen en we hebben een lekker slaatje ernaast. Waarnaast?


Naast de steaks en de tarly die we overgieten met onze rijk smakende rode paprikasaus.

Mjam!


Doei!

Reacties

Popiejopie posts

Hartige soesjes gevuld met kikkererwtenmousse

Vegan aardbeienslof uit Glanerbrug

Plantaardige babi pangang van vegan stooflapjes: soja pangang