Fussili boerenkool, voor als je geen aardappels lust


Hoi! Hier, een heel kort recept zonder geouwehoer. Ik heb de ingrediënten vet gedrukt voor je boodschappenlijst als je die wil maken. Als je niet van boerenkool houdt kun je ook iets anders maken. Als je niet van fussili houdt kun je ook macaroni of spaghetti gebruiken. Als je niet van aardappels houdt maar wel van boerenkool en pasta dan is dit je recept. Oh wacht, dit zou ik niet doen, ouwehoeren. Oké. Komt ie.

Water aan de kook brengen voor fussili voor twee personen.

Olijfolie heet laten worden in een koekenpan.
150 gram gesnipperde rode ui in de olie fruiten.
200 gram kastanjechampignonschijfjes 5 minuten op hoog vuur en al roerend meebakken.
Een paar takjes tijm toevoegen.
Blussen met een flinke slok rode wijn.
100 milliliter heet water erbij gieten.
Roeren.
1 speculaasje en 1 bouillonblokje boven de pan verkruimelen.
Roeren.
Laten pruttelen op een zacht vuurtje.


Andere pan op het vuur zetten.
Hierin 175 gram gekruid veganistisch gehakt samen met flinke snuffen kaneel en extra zout (als je wil) bakken in hete olie.

Nog een andere pan op het vuur zetten.
500 gram boerenkool bakken in hete olijfolie, telkens een kleine portie laten slinken voor je de volgende portie toevoegt, totdat alle kool gebakken en geslonken is. Duurt lang ja, voeg eventueel een beetje water toe.


Doe de fussilli in het kokende water.
Laat de fussilli gaar koken.
Giet de fussilli af en roer haar door de boerenkool.
Roer de saus ook door de boerenkool.
Roer het gehakt ook door de boerenkool.
Bezout en bepeper het gerecht bij als je dat nodig vindt.
Schep op.
Eet.
Kauw flink.
Geniet ervan.
Schep nog eens op.
En nog eens.
En nog eens.
En dan.
Naar bed.
Welterusten.


Als je niet direct na het eten naar bed wordt gestuurd kun je ook nog even in een boek lezen, een spelletje doen of in bad gaan of andere dingen weet ik veel kijk maar waar je zin in hebt, jouw leven!

Doei!

Reacties