Basilicumstrooigoed, kaasvervanger


Hoi! Mama koe geeft melk. Haar baby werd gelijk na de geboorte bij haar weggehaald. Moeder loeit nog van verdriet. Een jongetje gaat al snel naar de slacht. Uit zijn lebmaagje wordt nog snel even stremsel gewonnen. Is het baby'tje een meisje? Dan wordt ze net als mama haar leven lang zwanger gehouden. Ze mag baren en melk produceren. Tot haar lijf op is. Rijp voor de slacht. Ze leert haar tientallen gebaarde kindjes nooit kennen. Haar kindjes proeven nooit hun moeders melk.

Verdrietig hè? Dat soort dingen kleven er aan de zuivelindustrie. Dus nee, ik eet geen kaas, drink geen melk en eet geen vla, yoghurt of room van dierlijke oorsprong. Gelukkig zijn er al heel wat vervangers op de markt. Zelf maak ik ook wel eens iets dat de plaats kan innemen van kaas. Ik hoop dat ik jou daar ook voor kan innemen. 

Dwarrel dit basilicumstrooigoed eens over een pasta of lasagna. Je kunt het ook in een tosti gebruiken of over een soepje strooien. Iedere keer dat je dit hartige smaakrakkertje gebruikt in plaats van kaas maak je van de wereld een iets mooiere plaats. Dat is toch tof?


Je kunt trouwens meer kaasvervangers in mijn blog vinden. Typ het woord 'kaas' maar eens in de zoekbalk. In menig supermarkt liggen veganistische kaasplakjes en raspkaas in de koeling. Alle andere zuivel is ook plantaardig voorhanden in de meeste winkels, let er maar eens op, of vraag er naar. 

Ingrediënten:
- 22 gram basilicumblaadjes, gewassen en een beetje gedroogd
- 70 milliliter olijfolie
- 27 gram edelgistvlokken
- 82 gram amandelmeel
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel zout


Blender alle bestanddelen in de keukenmachine tot mooie grasgroene kruimels. Simpel als dat. Geen centje pijn. Voor niemand. Basilicumblaadjes hebben geen centraal zenuwstelsel.              

Doei!

Reacties

Popiejopie posts

Hartige soesjes gevuld met kikkererwtenmousse

Vegan aardbeienslof uit Glanerbrug

Plantaardige babi pangang van vegan stooflapjes: soja pangang