zondag 18 maart 2018

Malse Marrokaanse veldertjes met peen- en courgetteconfetti


Hoi! Dit recept is simpel en heel snel op tafel gezet, zelfs nog sneller dan snel op tafel gezet wanneer je een keukenmachine met snijblad hebt. En oh mijn walhalla wat smikkelen ze lekker weg deze romige boontjes met knapperige gebakken groenteschijfjes. Het is echt troostvoer, maar dan gezond. De volgende keer maak ik meer, ongeacht of we wel of niet troost nodig hebben. Ik hoop dat we geen troost nodig hebben, en jullie ook niet. Ah, nu heb ik zin in koffie.

Nou haal de volgende zaken maar ras uit je boodschappenknapzak:

- 1 pot malse veldertjes, uitgelekt 450 gram
- 2 eetlepels ras el hanout
- 1 eetlepel aardappelzetmeel
- 1 eetlepel koud bokbier (of ander bier, of water)
- 1 flinke scheut romige kokosmelk uit een blik (geen kokosdrink, die is niet dik genoeg)
- 1 bouillonblokje
- 1 courgette
- 1 flinke winterpeen
- 1 rode ui
- 1 tak rozemarijn
- peper en zout
- olijfolie

Het recept is genoeg voor twee personen en luidt als volgt:

1. Druk de gewassen courgette, de geschrapte winterpeen en de geschilde rode ui door het draaiende snijblad je keukenmachine in of snij de rakkers in dunne plakken.
2. Bak deze grote groenteconfetti in twee eetlepels olijfolie samen met de gewassen tak rozemarijn goed aan op hoog vuur en zet het vuur lager.


3. Verhit in een andere pan twee eetlepels olijfolie en schep er twee eetlepels ras el hanout doorheen. Stort de uitgelekte malse veldertjes in de pan en bak ze even flink aan.
4. Meng in een kommetje een eetlepel koud bokbier en een eetlepel aardappelzetmeel goed door elkaar. Giet het papje in de pan met veldertjes.
5. Laat een flinke scheut romige kokosmelk bij de veldertjes gulpen en verkruimel een bouillonblokje boven de pan. Laat even pruttelen.
6. Stort de kapucijnertjes en kornuiten bij de peen- en courgetteconfetti en roer alles goed door elkaar.
7. Aan tafel!


Doei!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten