Dipderriesalade: kipkerriesalade, maar dan veganistisch




Hoi! Mijn man zat even in een dip. Waarom? Omdat er geen hartig broodbeleg meer was. Geen hummus, kokos- of notenkaas, geen paté-achtige sojasmeerseltjes, geen tapenade, geen nep filet-americain, geen plantaardige boterhamworst, niks. Huilen geblazen dus. Gelukkig had ik nepkipstukjes gekocht. Ik repte me de keuken in. En ik varieerde op een oud receptje van mezelf het volgende slaatje in elkaar. Lekker op een boterhammetje, crackertje of toastje!

De ik-haal-je-uit-je-er-is-geen-hartig-broodbeleg-dip derriesalade:

- 1 gesnipperde ui
- 1 verkruimeld gedroogd chilipepertje (als dat te pittig is laat je het weg of gebruik je zwarte peper of zoiets, cayennepeper misschien? Kijk maar! Het is jouw dipderriesalade.)
- 1 gesnipperd teentje knoflook
- olijfolie om in te bakken
- kerrie
- kurkuma
- 1 bakje plantaardige kipstukjes
- 1 theelepeltje plantaardige (kippen)bouillon (ja die bestaat, ik kocht een potje bij een zeer bekende grootgrutter)
- vijf eetlepels vegan mayonaise


1. Verhit olijfolie in een bakpan.
2. Fruit ui, peper knoflook, flink veel kerrie en kurkuma fel op hoog vuur.
3. Knikker de kipstukjes erbij, bak ze ook goed aan, doe een lepeltje (kippen)bouillon erbij, meng alles goed en bak nog eventjes door.
4. Doe dan de inhoud van de pan in een bakje, meng de veganaise erdoor en klaar!
5. Eet een toastje met warme dipderriesalade en bewaar de rest van de salade in de koelkast tot je weer toe bent aan een boterham, toastje of cracker met wat hartigs.


6. Hou op te huilen en berg de chocoladevlokken en jam maar weer op, er is dipderriesalade!


Doei!

Reacties