Pittige linzenhoumousse met zongedroogde tomaatjes, basilicum, knoflook en kaneel


Hoi! Potdorie er is weer geen hartig broodbeleg in huis. En dat op zondagmorgen. KAN NIET! Ik ren de keuken in en roep: "Ik ben hier voor de baan!" "De baan?" "Ja de baan! De baan van broodbelegjesmakerrrd!" "Nou eh oké dan, maak maar een belegje dan."

Ingrediënten:
- 265 gram uitgelekte en afgespoelde linzen uit een blik
- 1 dikke teen knoflook
- 1 klein gedroogd chilipepertje
- 1 hand verse basilicumblaadjes
- 6 zongedroogde tomaatjes uit een potje en 3 eetlepels van de olie uit datzelfde potje
- 1 snuf kaneel
- 1 theelepeltje zout


Deze dingen kieper ik allemaal in mijn keukenmachine met hakmesdevice erin en ik laat de machine ongeveer een minuut op de hoogste stand zijn snijbladen als een dolle door alle bestanddelen heen spinnen. Wat ik er daarna uit lepel is een heerlijk luchtige spread voor op je boterham, cracker, toastje, stokbrood, beschuitje, rijstwafel, matze, tortilla of pannenkoek. Je kunt er ook dingen in dippen ook nog.


Mijn man zei dat de linzenhoumousse hem aan de vulling van gevulde eitjes van vroeger deed denken, maar dan zonder de vieze nasmaak, ha!

Ik ben aangenomen trouwens, als broodbelegjesmakerrrd.

Doei!

Reacties

Popiejopie posts

Hartige soesjes gevuld met kikkererwtenmousse

Vegan aardbeienslof uit Glanerbrug

Plantaardige babi pangang van vegan stooflapjes: soja pangang