Coleslaw & carrotslaw sitting in the tree


Hoi!

Coleslaw and carrotslaw sitting in the tree
K-i-s-s-i-n-g!

Ja ik wil dus een coleslaw maken om mee te nemen naar een barbecue. De kool is in de winkel blijven liggen, gewoon bij de groente, op haar eigen plek, in de supermarkt. Dus daar ga ik. Niet terug naar de winkel, nee nee hoor, daarvoor ben ik te lui, ik heb vakantie zeg. Nee, ik maak gewoon een carrotslaw. Wortels heb ik wel. Die wilde ik door de coleslaw doen. Namelijk.

Het recept voor de coleslaw geef ik je ook wel, alleen dan zonder foto's, want die coleslaw maakte ik een tijdje geleden voor een andere barbecue en daar was het dan weer zo gezellig dat ik vergat foto's te maken van mijn salade. Niet dat het op de barbecue waar het hier vandaag om gaat niet gezellig zou zijn, nee nee, die barbecue is simpelweg nog niet begonnen en ik ben wel van zins mijn koolsla zonder kool op de gevoelige plaat vast te leggen alvorens die barbecue al dan niet gezellig wordt.

Daar ga ik. De ingrediënten voor de carrotslaw:
- 600 gram gewassen en geschrapte worteltjes
- 2 zurige appeltjes (ik haal ze uit eigen tuin, ze hangen daar nu al rijp te wezen alsof het half september is, maar Granny Smiths kun je bijvoorbeeld ook gebruiken)
- 5 dikke eetlepels vegan mayonaise
- 2 dikke eetlepels sojakwark
- 1 hand rozijnen
- 2 handjes walnoten
- 3 gewelde vijgen
- 1 hand rood-gele paprikareepjes uit een potje
- 1 flinke snuf gemalen kaneel
- zwarte peper
- zout/zeezout

Bereidingswijze:
1. De wortels en gewassen appeltjes draaien door de raspbladen van mijn keukenmachine.
2. De mayo en kwark zwieren door elkaar heen tot ik niet meer zie wie wie is, wat peper en zout naar smaak erdoorheen en dan danst de dikke dressing door de wortel- en appelsliertjes.
3. De vijgen snijd ik in kleine stukjes en meng ik met de rest van de ingrediënten door de wortelappelsalade.
4. Zwengel de barbecue maar aan, de carrotslaw komt eraan!

Dit is de foto waarvan je wist dat ie misschien zou komen maar dan net iets eerder dan je verwachtte, let maar op*.

Grappig, ik kom er achter dat coleslaw een Nederlandicisme in het Engels is. Dat ik het woord dan weer opnieuw leen van het Engels, dat vind ik dan leuk. Cirkel rond of zoiets. Nou ja, goed verhaal.

De coleslaw lijkt veel op de wortelsalade,de bestanddelen zijn:
- 1/2 Chinese kool
- 300 gram gewassen en geschrapte worteltjes
- 1 Granny Smith appel
- 5 eetlepels vegan mayonaise
- 2 eetlepels sojakwark
- 2 handen rozijnen
- 2 handen walnoten
- 2 handen zilveruitjes
- zwarte peper
- zout/zeezout

Bereidingswijze:
1. De gewassen kool, wortels en appel draaien door de raspbladen van mijn keukenmachine.
2. De mayo en kwark zwieren door elkaar heen tot ik niet meer zie wie wie is, wat peper en zout naar smaak erdoorheen en dan danst de dikke dressing door de kool-, wortel- en appelsliertjes.
3. De rest van de ingrediënten walsen door de coleslaw.
4. De barbecue wordt heel gezellig.

Ik probeer eraan te denken om vanavond tijdens de barbecue waarvan nog onduidelijk is of ie gezellig zal blijken te zijn geweest wat plaatjes te schieten van de carrotslaw*. Voor nu alvast een foto uit eigen tuin:


Doei!

Reacties

Popiejopie posts

Hartige soesjes gevuld met kikkererwtenmousse

Vegan aardappelgratin met rozemarijn, sjalotjes, knoflook en nootmuskaat

De beste friet zuurvlees ooit! Maar dan veganistisch.