Stamppot cavolo nero met rookworst


Hoi! Het rookworstseizoen is ruimschoots aangebroken. Er ligt ook een plantaardige rookworst in de winkels. Ik haal die worst regelmatig in huis. Ik deed haar eerder al door een snertje (recept komt eraan) en ik at haar op een broodje. Vandaag dient ze als entourage voor mijn stamppot. Grappig dat "worst" bij voorkeur vrouwelijk is volgens ons nationale woordenboek hè?

De ingrediënten voor een stamppot cavolo nero met worst voor twee personen:
- 600 gram aardappels, geschild en in handzame stukken gesneden
- 400 gram cavolo nero (in een zak uit de koeling)
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teen knoflook, gesnipperd
- 1 gedroogd chilipepertje, verkruimeld
- 2 paprika's, gewasssen en in stukjes gesneden
- 1 flinke scheut balsamico
- 1 plantaardig bouillonblokje
- 1 eetlepel appelstroop (optioneel met kaneel)
- 1 verpakking plantaardige roockworst van De Vegetarische Slager
- olijfolie waar in gebakken mag worden


Receptuur:
1. Breng de aardappels in ruim water aan de kook en laat ze koken tot ze gaar en stampbaar zijn.
2. Fruit ui, knoflook en peper aan in een eetlepel olijfolie. In een pan. Dat ook.
3. Voeg de stukjes paprika toe aan de ui, knoflook en peper en roerbak drie minuten op hoog vuur.
4. Doe de palmkool (cavolo nero) in de pan en bak deze een paar minuten mee.
5. Blus af met een flinke scheut balsamico en verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Roer alles goed door.
6. Schep een eetlepel appelstroop in de pan, laat pruttelen en giet wat water toe voor wat meer vloeibaarheid. Er mag ook een extra scheut balsamico bij. En misschien nog wat water. Beoordeel zelf of de saus smeuïg genoeg is of dat er nog wat vochtigs bij moet. Pruttel de pruttel, proever de proef en roer de roer.
7. Giet de aardappels af en stamp ze kapot. Doe ze bij de cavolo nero in de pan en roer alles heel goed door elkaar.
8.  Ondertussen heb je natuurlijk al lang die roockworst opgewarmd volgens de gebruiksaanwijzing. Haal haar maar uit de verpakking en leg haar op de stamppot.
9. Serveer de boel met mosterd en balsamico en smikkel als een idioot.
10. Lekker!


Doei!

Reacties