Vakantiepan wat zit er in je dan?


Hoi!  Vakantie. En dan?

Ach dan verhit je eens wat rijstolie in een wok, schuift er wat stukjes ui in, ook wat verse knoflook en verse peper. Daarna knikker je er wat diepvrieserwten bij en laat je het vuur en de pollepel ze er flink van langs geven terwijl je stevig met een behoorlijk aantal kruidenpotjes schudt.

En dan klots je er wat sojasaus door en wat stukken tomaat en dan laat je boel zachtjes pruttelen totdat alles warm en smaakvol is en dan heb je toch al snel een lekkere en gezonde maaltijdbasis hè?


Ik zou er volkoren noedels en kant en klare balletjes in satésaus bij serveren als het vakantie is want dan hoef je zelf verder niet zoveel moeite te doen en kun je je hoofd ook nog even lekker uit laten staan terwijl je weer een lading dierenleed voorkomt.

En nou jij weer. Oh ja, hier zijn de ingrediënten voor twee personen:

- 2 eetlepels rijstolie (of andere olie)
- 1 ui in stukjes
- 2 tenen knoflook, gehakt
- 1 centimeter verse rode peper, fijngesneden
- 400 gram diepvrieserwten
- kurkuma
- citroengras
- djahé
- laos
(Deze vier smaakmakers gebruik je dan allemaal in gemalen en gedroogde vorm, en  dan ga je strooien, naar smaak, rijkelijk naar smaak, strooien, strooien, strooien maar, alsof je Klaas Vaak bent rond kinderbedtijd)
- 4 trostomaten in stukjes
- 4 eetlepels sojasaus
- volkoren noedels voor twee
- vegan balletjes in satésaus:


Doei!


Reacties

Mijn meest bekeken receptverhalen