Thaise shepherd's pie, vegan en lekker af


Hoi! Ja nou met een halve zak Thaise wokgroentes en een halve zak sperzieboontjes kan ik natuurlijk alleen maar een shepherd's pie maken. Ik verwarm de oven alvast voor op 180°C.

Oh wacht ik heb geen aardappels voor een knapperkorst. Nou ja, kikkererwten doen het ook vast veel beter als dakje op het Thaise groentehuisje dat gebouwd wordt. Dat dakje krijgt de volgende bestanden toebedeeld:

- 1 blik kikkererwten a 400 grammetjes
- 1 handje vol ongebrande en ongezouten cashewnoten.
- 1 teen knoflook, gepeld en in stukjes, zonder het eventuele groene hart
- kerriepoeder
- gemalen kurkuma,
- gemalen laos
- gemalen koriander
- cayennepeper
- knoflookpoeder
- sojasaus
- gembersiroop
- zonnebloemolie



Het dakloze groentehuisje bestaat uit:
- 240 gram sperziebonen, gewassen en in stukjes gebroken
- 370 gram Thaise wokgroentes, kant en klaar gewassen en gesneden uit een supermarktzak
- zonnebloemolie
- kerriepoeder
- gemalen kurkuma,
- gemalen laos
- gemalen koriander
- cayennepeper
- knoflookpoeder
- sojasaus
- gembersiroop
- maïzena
- 1 handje gezouten pinda's

Nou daar gaan we, dakpan voor dakpan en steen voor steen, op weg naar een Thais herdershutje uit de oven.

1. Warm de oven voor (180°C).
2. Doe de kikkererwten inclusief hun eigen vocht met de cashewnoten en de knoflook in een pannetje, warm op tot vlak voor het kookpunt en laat de boel verder in het warme vocht op de laagste temperatuur staan. Zorg ervoor dat het niet gaat koken.
3. Kook de sperziebonen beetgaar.
4. Roerbak flinke snuffen van alle genoemde kruiden en specerijen 3 minuten in een lekkere scheut zonnebloemolie.


5. Schep de wokgroentes door het hete kruidenmengsel en wok een paar minuutjes op hoog vuur.
6. Blus de groentes af met 4 eetlepels sojasaus en 1 eetlepel gembersiroop.
7. Maak een papje van een eetlepel maïzena en twee eetlepels koud water en roer dit door de groentes.
8. Roer de afgegoten sperziebonen en een handvol pinda's door de groentes.


9. Giet de kikkererwten, cashewnoten en knoflook af maar vang het vocht wel op.
10. Pureer kikkererwten, cashewnoten en knoflook samen met een eetlepel zonnebloemolie, 4 eetlepels van het opgevangen kikkererwtenvocht, 2 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel gembersiroop en goeie snuffen van de genoemde kruiden en specerijen. Je mag ook nog zout toevoegen als dat nodig is.
11. Stort de groentes in een ovenschaal en verdeel en smeer de kikkererwtenpuree eroverheen.


12. Zet de schaal 25 minuten in de oven.
13. Serveer de ovenschotel met een komkommer-taugésalade met een citroensap-gembersiroopdressing, als je dat wil.

14. Geniet en pas op met de hete ovenschaal.

Doei!

Reacties

Mijn meest bekeken receptverhalen