Herfstblaadjesfeest, smaakt naar draadjesvlees


Hoi! Draadjesvlees. Dit smaakt naar draadjesvlees. Het is het niet. Nee natuurlijk niet. Geen draadjes in dit huis. Wel draadjes, geen vlees. Ook blaadjes hier, herfstblaadjes. Ik doop dit gerecht herfstblaadjesfeest. De draad al kwijt? Geeft niet. Het recept wordt snel duidelijk.

Snel fikste ik dit herfstlinzenpaprikapannetje voor mijzelf alleen en verstopte ik het woord herfstlinzenpaprikapannetje voor mijn eerstvolgende thuispot scrabble. We doen aan nieuwe samenstellingen als we thuis scrabbelen. Ook als we koken, vandaar de volgende ingrediënten:

- 3 eetlepels zongedroogde tomatenreepjes met olie
- 1 handje pecannoten
- knoflookpoeder
- gedroogde Italiaanse kruiden en of oregano
- 1 gesnipperde uitje
- 2 paprika's in kleine stukjes
- 1 blik linzen (400 gram), uitgelekt en afgespoeld
- 1 glaasje rode wijn
- 1 stukje (20 gram) heeeeeele pure chocolade
- 1 plantaardig bouillonblokjes
- 1 scheut zoete azijn (ik gebruikte bijvoorbeeld granaatappelazijn)


Bereidingswijze:
1. Verhit een dakpan of nok op het fornuis. Bakpan of wok mag ook.
2. Schep de zongedroogde tomatenreepjes in de pan en laat de olie heet worden.
3. Werp de pecannoten erbij en schep alles om.


4. Drop de ui in de pan en bak goed aan.
5. Strooi met knoflookpoeder en kruiden tot je vindt dat het wel goed is zo.
6. Wip de paprikastukjes erbij en ook de linzen. Roer weer een tijdje door.
7. Schenk de helft van de wijn in de pan, leg de chocola erin en verkruimel de bouillon.
8. Roer goed door, giet een beetje azijn erbij en laat sudderen. Voeg indien je dat nodig vindt de rest van de wijn nog toe.
9. Volgens mij is het wel klaar nu.
10. Eet het zo, of met een puree, of naast frieten, met mayo. Als je overhoudt, zoals ik, schep het afgekoelde herfstblaadjesfeest op toastjes.


Genoeg als hoofdgerecht voor één persoon, met wat spul erbij (puree, friet, rijst, brood, wat je lekker vindt) voor twee personen.

Doei!

Reacties

Mijn meest bekeken receptverhalen