Patatas non bravas


Hoi! Patatas non bravas maakte ik. Ik vergat er peper door te doen. Eigenlijk was de enige smaakmaker die ik gebruikte naast ui, knoflook en zout: laos. Niet heel bravas nee. Wel heel fijn als je eet samen met mensen die niet zo goed tegen pittig kunnen, of met kleine kinderen wier maagjes nog niet zo goed bestand zijn tegen felle peperaanvallen.

Bovendien sneed ik de aardappels ook nog eens in vrij gelijke nette kleine blokjes. Dat hoort ook niet hè, bij patatas bravas, dat zijn eigenlijk altijd van die ongelijke, rommelige, nonchalante kom-snij-even-snel-wat-aardappelen-we-hebben-onverwacht-bezoek stukken aardappel waar die, normaalgesproken pittige, tomatensalsa dan overheen gaat.


Patatas non bravas dus. Heel simpel, duurt wel lang, want de rauwe aardappels gaan zo, hop, in de oven, bravo, nietwaar?!


Ingrediënten:
- 750 gram aardappels in kleine blokjes gesneden
- 2 eetlepels olijfolie om in te bakken
- 2 uien in snippers
- 3 tenen knoflook in snippers
- paar flinke snuffen gemalen laos
- 275 gram tomatenprut uit blik, dit mogen blokjes zijn of gepelde tomaten of passata, it's all good, it's all non brava

Hoe maken?
1. Verwarm elektrische oven voor op 250 graden.
2. Schep de blokjes aardappel in een ovenschaal om met de olijfolie en zet de schaal in de voorverwarmde oven gedurende 30 tot 40 minuten. Schep de aardappelblokjes tijdens de baktijd af en toe om.
3. Fruit ui en knoflook in een bakpan. Voeg laos toe en de tomatenprut. Laat lekker pruttelen op een laag vuur.
4. Haal de patatas uit de oven en maak ze non bravas door de milde tomatensalsa erdoorheen te mengen.
5. ¡Bravo!

Doei!


Reacties

Popiejopie posts

Vegan aardbeienslof uit Glanerbrug

Het simpelste en snelste recept voor veganistische smeerkaas ooit.

Brosse kleefkoeken met rozemarijn en kaneel, een blockbuster