Risottaucijzenbroodjes: saucijzenbroodjes gevuld met risotto
Wist je dat een saucijzenbroodje niet gevuld is met een saucijs? Een worstenbroodje wel, daar zit echt een worst in. In een officieel saucijzenbroodje zit een rolletje gekruid gehakt zonder vlies eromheen. Het vlies maakt de worst. Een rolletje gekruid gehakt is enkel en alleen de vulling van een worst.
- Verwarm de oven voor op 220°C. Laat de bladerdeegplakjes ontdooien.
- Verhit een scheut olijfolie in een goede bakpan en fruit ui, knoflook en peper even.
- Voeg de risottorijst toe en laat alle korrels de pan goed raken. Bak al roerend de rijstkorrels glazig.
- Blus de rijst dan af met een glas rode wijn en verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Roer goed door.
- Voeg kruidnagelpoeder, nootmuskaat en speculaaskruiden naar smaak toe. Roer de appelstroop erdoorheen.
- Schenk er kokend water bij en blijf roeren en kokend water toevoegen totdat de risotto de juiste substantie en korrelzachtheid heeft bereikt.
- Hak de kipstukjes in nog kleinere stukjes en voeg ze tegen het einde van de risottobereiding (zo ongeveer op het moment dat je denkt: dit is de laatste teug water die erbij gaat) toe aan de risotto en roer goed door.
- Vul twintig ontdooide bladerdeegplakjes met de risotto: leg wat risotto op de helft van een plakje en vouw de andere helft over de risotto heen. Plak het deeg goed dicht en maak met een vork een streepjesrandje op de naden, zie foto.
- Leg de risottaucijzenbroodjes op een met bakpapier beklede bakplaat en schuif de plaat in de oven. Je kunt ze ook eerst nog bestrijken met wat (zonnebloem)olie. Na een minuut of twintig zijn de broodjes gaar en klaar, alsjeblieft, lekkere warme worstjes! Ik bedoel risottaucijzenbroodjes.
![]() |
De broodjes smaken heerlijk bij soep. Dit was een courgette-appelsoep, gemaakt van 1 courgette, 1 appel, ui, knoflook, verse peper en bouillon. |
Reacties
Een reactie posten