Pekaas met rozemarijn en knoflook, kaas van pecannoten

Hoi! Weet je nog, mijn kaasmakerboek? Zie hier:

Kaasmaker met banaan op hoofd

Een recept voor pekaas met rozemarijn en knoflook was hierin nog niet opgenomen. Ja ik weet het, eCHt HeEl biZAr! Excuses voor deze ongerijmde lacune in een verder onberispelijk kaasmaker-e-book.



Hé maar lekker ja, pecannotenkaas met rozemarijn en knoflook! Zullen we die dan alsnog maar maken dan? Ja ik doe dat. Ik heb vanavond nog een heel klein feestje, net als de rest van een groot deel van de wereld vermoedelijk. Dit snel-klaarkaasje voor op de borrelplank is zeer eenvoudig te fiksen met een goede keukenmachine.

Ingrediënten:

- 100 gram pecannoten
- 100 gram geurloze kokosolie
- 1 tak verse rozemarijn
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 kleine theelepel zout

Bereidingswijze:

1. Was en ris de tak rozemarijn. Houd een paar naaldjes rozemarijn apart voor de garnering.

2. Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en laat het hakblad een paar minuten draaien.

3. Bekleed een klein schaaltje ruim met huishoudfolie. Zo ruim dat je de folie straks over de kaas kunt vouwen. Strooi de achtergehouden rozemarijnnaaldjes uit over de folie.

4. Stort de smeuïge notenbende op de naaldjes in de folie. Druk voorzichtig aan en strijk mooi glad. Dek de pekaas af met de ruim langs de rand van het bakje hangende folie.

5. Zet het pekaasje minimaal een uur in de koelkast om het hard te laten worden. 

6. Serveer bij borrel of ontbijt, snijd, schaaf, rasp, kruimel of smelt (de pekaas), doe lekker met de pekaas wat je met een andere kaas ook zou willen doen! 

Mh-mh-mh wat een smaakvol pekaasje!

Vrolijke jaarwisseling! (Of uur-, dag-, maand- kwartaalwisseling, wanneer je dit niet op oudjaarsdag leest.)

Doei!


















Reacties

Popiejopie posts

Hartige soesjes gevuld met kikkererwtenmousse

Vegan aardbeienslof uit Glanerbrug

Plantaardige babi pangang van vegan stooflapjes: soja pangang