Pittige aspergesoep met knoflook

Hoi! Sst! Het is 14 februari en mijn man is even de deur uit. Ik maak even een lekker soepje voor vooraf.

Ingrediënten:

- 1 klein potje asperges inclusief het vocht (280 gram, uitlekgewicht 160 gram)
- 3 tenen knoflook
- 1/2 verse gele peper
- 1 blokje plantaardige bouillon
- 1 scheut olijfolie om in te bakken.

Bereiden? Als volgt.

1. Snipper de knoflook en snijd de peper in ringetjes.

2. Verhit olijfolie in een (soep)pan met een goede bodem en fruit knoflook en peper.

3. Giet de asperges af en vang het vocht op. 

4. Snijd de kopjes van de asperges en hou de kopjes apart.

5. Voeg vocht en asperges (niet de kopjes) bij de knoflook en peper in de pan. Vul het aspergepotje met water en schenk dit ook in de pan. 

6. Verkruimel het bouillonblokje in de pan en breng de soep aan de kook. Laat de soep een paar minuutjes koken.

7. Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer.


8. Doe de aspergetopjes in de soep en warm nog even door.

9. Serveer de soep, eventueel met geroosterd wit brood dat is ingewreven met een opengesneden teen knoflook.


Doei!

Reacties

Popiejopie posts

Vegan aardbeienslof uit Glanerbrug

De beste friet zuurvlees ooit! Maar dan veganistisch.

Hartige soesjes gevuld met kikkererwtenmousse