Pasta met spinazieroomsaus en vegan zalmsnippers van wortel



Hoi! 

- Hé zalm! -

Riep de wortel.

- Ik kan jou super goed nadoen! -

Nou dat is mooi dacht de zalm, en hij bood de peen zijn jas aan. De wortel bleek inderdaad een professionele zalmimpersonator. Hij vond het leuk om te doen en de zalm ging met pensioen!

Ook zalm vervangen door wortel? De wortelsnippers in dit gerecht zijn zo gefikst!

Ingrediënten voor twee personen:

Voor de "zalm":

- 500 gram wortels, geschrapt en gewassen
- zout
- 2 eetlepels gerookt zeewier
- 1 theelepel (rook)zout
- 1 eetlepel citroensap
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel rietsuiker

Voor de rest:

- 1 ui, gesnipperd
- 1 teen knoflook in hele kleine stukjes
- een stukje jalapenopeper in hele kleine stukjes
- olijfolie
- 400 gram diepvries spinazie
- 5 eetlepels plantaardige kookroom
- (schelpjes)pasta voor twee personen 

Bereidingswijze:

1. Kook de wortels met flink wat zout in 5 tot 7 minuten nog-net-niet-beetgaar.

2. Verwarm de oven voor op 180°C.

3. Giet de wortels af, laat ze even afkoelen of overgiet ze met koud water. Schaaf er met de kaasschaaf plakken van en snijd ze in het door jou gewenste formaat.

4. Meng zeewier met (rook)zout, citroensap en olijfolie.

5. Leg de wortelsnippers op een met bakpapier beklede bakplaat en meng het zeewierolijfoliecitroensapmengsel er heel goed doorheen.



6. Schuif de bakplaat met "zalm" in de oven.

7. Verhit olijfolie in een bakpan en fruit ui, knoflook en jalapenopeper even lekker aan.

8. Doe de diepvriesspinazie bij de ui, knoflook en peper in de pan en laat op matig vuur onder af en toe roeren ontdooien en opwarmen.

9. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. 

10. Schep de zalmsnippers in de oven af en toe om.

11. Schenk vijf eetlepels kookroom bij de gare spinazie, roer goed door en laat nog even sudderen.

12. Haal de zalmwortelsnippers uit de oven en roer ze door de spinazie.



13. Serveer met de (schelpjes)pasta en eventueel edelgistvlokken of vegan strooikaas.

Doei!








Reacties

Popiejopie posts

Hartige soesjes gevuld met kikkererwtenmousse

De beste friet zuurvlees ooit! Maar dan veganistisch.

Vegan aardbeienslof uit Glanerbrug