Aalbessenjam met nectarines.

aalbessenjam

Aalbessenjam met nectarines

Hoi! Komt een bes bij de fruitdokter zegt die bes: “Dokter ik baal overal van, ik denk dat ik een baalbes ben.” “Welnee,” zegt de dokter, “je aalt, je bent een aalbes.” “Wat is alen dan?” vraagt de aalbes. “Dat weet ik niet maar het is vast en zeker iets leuks.” En de bes huppelt weer naar buiten, fluitend, lachend en alend.

Samen met twee nectarines en fijne rietsuiker maak je heel snel een friszoete aalbessenjam.

Of nectarinejam met aalbessen.

Komt een nectarine bij de fruitdokter zegt die nectarine: “Dokter ik faal in het bes zijn, ik denk dat ik een faalbes ben.” “Ja klopt,” zegt de dokter, “als bes faal je stevig. Maar noem jezelf nectarine en je bent weer behoorlijk goed bezig!” En de nectarine huppelt weer naar buiten, fluitend, lachend en niet meer falend als bes.

Samen met een flinke tros aalbessen en fijne rietsuiker maak je heel snel een zoetfrisse nectarinejam.*

aalbessenjam

Ingrediënten:

– 129 gram aalbessen
– 2 nectarines
– 100 gram fijne rietsuiker

Ga je fruit wassen, ris de aalbesjes van hun takjes, snijdt de nectarines in kleine stukjes, doe fruit met suiker in een steelpannetje met een bodem die wat aankan, breng de boel aan de kook, roer goed door, zet het vuur laag en laat alles een half uurtje pruttelen. Laat afkoelen en eet op. Of doe de jam in een potje voor toekomstig gebruik.

aalbessenjam

Doei!

* Weet iemand waarom het woord nectarinejam met het enkelvoud van nectarine werkt en aalbessenjam met het meervoud van aalbes? Is dat omdat je van één nectarine al genoeg jam kunt maken en van één aalbes nog niet? Van één aalbes toch ook wel, als je heel heel heel klein bent en snel vol zit? Van één nectarine toch ook niet, als je heel heel heel veel trek hebt of zo groot bent dat die nectarine voor jou net een aalbes is en je van een aalbes niet eens weet dat ze bestaat omdat ze zo klein is dat je haar niet ziet. Of is het aalbesjam? Of nectarinesjam? Nou ja, ik hoor het wel als iemand het weet!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven