Asparagi aglio olio e peperoncino

Asparagi aglio olio e peperoncino

Mislukte pannenkoeken

Hoi! Soms mislukt een ding. Dan moet het een ander ding worden. Een ander ding dat niet mislukt. Een ding. Het was weer zover gisteren. Ik wilde pannenkoeken bakken van zelfrijzend amandelbakmeel met amandelmelk. Dat kan dus niet. Je kunt zo’n scheut beslag wel proberen te bakken in een koekenpan maar meer dan een blobbige sopperige zachte sponsflap haal je er niet uit. En ik hád zo’n zin in pannenkoeken! (Overigens waren de mislukkelingetjes niet te versmaden, ik verslond de zachte amandelmeelflubbers zo uit de pan met een paar geulen agavesiroop erover gedropen. Ik had zoete trek.)

Dan maak je gewoon een taartbodem van de rest van het beslag. Het beslag, dat ik maakte van 100 gram zelfrijzend amandelbakmeel, 300 gram amandelmelk en een mispunt zout, goot ik in een met zonnebloemolie besmeurde quichevorm. Ik stuurde de vorm de oven in (240 graden), en je weet, wie de vorm beheerst, is de inhoud meester (ik zag ook niet aankomen dat ik Frits Bolkestein zou citeren. Ooit.) Twintig minuten. En sorry zout, je bent geen mispunt, ik hou juist best wel van je, soms iets te veel zelfs.

Asparagi aglio olio e peperoncino

Daarnaast maakte ik asparagi aglio olio e peperoncino door geboende, ontvoete en in stukjes gehakte groene asperges samen met verse rode peper-ringen en snippers knoflook in veel olijfolie flink in een pan in het rond te laten kukelen.

Stoofbergine, blauwe bessen en kokosroom

Ook nog maakte ik een auberginestoof. Als volgt. De aubergine, in kleine stukjes gehakt, bakte ik samen met wat gedroogde tijm flink aan in wat olijfolie. Er gingen 200 mililitter amandelmelk en een blokje bouillon bij.  En de verkruimelde binnenkant van een meergranen boterham. Dat krijg je ervan hè, meerdere granen door elkaar, dan braakt zo’n snee brood al snel zijn binnenkant in een pan met auberginestoof. Ehm. Goed. De korstjes heb ik maar gewoon ter plekke opgegeten.

Hoe lang bakken de asparagi en stooft de aubergine? Weet ik niet, proef maar gewoon af en toe, dan weet je wel wanneer het klaar is.

Aan tafel taart maken

Nog steeds zin in zoet zette ik een bak blauwe bessen op tafel, agavesiroop, een of andere kaneelkokossuiker en een bakje opgeklopt dik deel van een blik kokosmelk. Ik had weer eens zo’n blik kokosmelk op zijn in kop in de koelkast gezet. Als het blik dan opengaat kun je het dikke deel er zo uit scheppen.

Hup de asparagi en de stoofbergine in mooie schaaltjes gestort, vorm en inhoud van de taartbodem op tafel, wel even een onderzettertje eronder, vorm én inhoud is niet voor iedere ondergrond weggelegd, dan taartpunten snijden en voilà, een creëer-je-eigen-taart-aan-tafel taart is geboren! Een waar combinatiegerecht.

De kokosroom kun je zowel met zoet als met hartig mengen. Ik deed bijvoorbeeld dit:

Mijn man was wat vermoeid, miste de taartbodempunt met zijn beleg en dat zag er dan zo uit:

Meer foto’s zijn er niet,  we smikkelden. Hoe leuk is het om je eigen taart aan tafel te maken? Heel leuk! Ik hou van mislukkingen. Ze leiden vaak tot iets verrassends nieuws.

Doei!

Ingrediënten:

Voor twee personen is nodig:
Voor het beslag:
– 100 gram zelfrijzend amandelbakmeel
– 300 milliliter amandelmelk
– 1 mespunt zout
– zonnebloemolie
Voor de asparagi aglio olio e peperoncino:
– 350 gram groene asperges
– 1 verse rode peper in ringetjes
– 2 dikke tenen knoflook in snippers
– olijfolie om in te bakken
Voor de auberstoof:
– 1 aubergine
– gedroogde tijm
– olijfolie om in te bakken
– 1 plantaardig bouillonblokje
– 200 milliliter amandelmelk
– 1 meergranen boterham
Voor de rest:
– 1 bak blauwe bessen
– 1 blikje vette kokosmelk
– zoets naar keuze bijvoorbeeld agavesiroop en kokoskaneelsuiker

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven