American pancakes

De Twentsche Foodhal

Hoi! Sinds de opening in november 2017 ben ik regelmatig te vinden in de Twentsche Foodhal: 1000 vierkante meter fabriekshal in de oude Polaroidfabriek in Enschede waar een zevental keukens hun gerechten aanbieden. Een aantal tentjes bieden vegan opties. Zo serveert Daddy Cool & The Rocking Kitchen een plantaardige gado gado waar ik nu al een keer of vier mijn vingers bijna bij opat, en dan niet door gemis aan vlees. Vraag voor de veganistische versie van deze koude groenteschotel met pindasaus en lontong wel even of ze het ei weglaten, of bestel simpelweg de gadorien.

De gado gado van Daddy Cool

Bij Tashiro staan een veganistische zeewiersalade en edamame (sojabonen) op de kaart die ik nog niet geproefd heb. Ook een groentegerecht met zwarte truffel wordt op hun menukaart als veganistisch aangeboden maar ik heb me nog niet verdiept in truffels en of ze al dan niet veganistisch (kunnen) zijn, dus daar waag ik me nog maar niet aan. Niet weten is niet eten. Voor mij dan.

De zoete aardappelfrietjes en de Rauw Burger van Foodbar Rauw

Foodbar Rauw

Waar ik vooral voor naar de Twentsche Foodhal kom, buiten de gezelligheid van de plek, de gastvrije service van de mensen die er werken en de grote variatie aan eetmogelijkheden om, is Foodbar Rauw. Bij deze foodbar kun je als veganist terecht voor fantastisch lekker ik-wil-nooit-meer-stoppen-met-eten-voer zoals de Rauw Burger van seitan met barbecuesmaak op een broodje met saus en sla, een Flatbread Pret gevuld met een super lekkere kipvervanger en een fris muntsausje, krokante zoete aardappelfriet met veganaise, nacho’s met “kaas”saus, taco’s gevuld met onder andere pulled jackfruit, iedere week een andere taart en American pancakes. Alles plantaardig, en beter dan de dierlijke versies. Vleeseters die bij mij aan tafel zaten toen ik smakkend in mijn Flatbread Pret dook waren verbaasd over de heerlijke geur die de nepkip verspreidde.

De Taco Loco van Foodbar Rauw

American pancakes

Wanneer ik een hap neem van de American pancakes van Foodbar Rauw moet ik bijna een beetje huilen van genot. Ze zijn zo lekker fluffy en luchtig van textuur en zo warm en troostrijk van smaak dat ik er zeker van ben dat ze een droevige bui kunnen opheffen. In de vrolijke bui waarin ik vanochtend opstond moest ik denken aan deze pannenkoekjes. Daardoor raakte ik in een droeve bui, omdat ik de pannenkoekjes niet binnen handbereik had. Daarna raakte ik in een oplossingsgerichte bui en ben ik zelf pannenkoekjes gaan maken. Vrolijkheid is voor de rest van mijn dag gegarandeerd. Foodbar Rauw, bedankt voor de inspiratie!

De American pancakes van Foodbar Rauw

Mijn eigen recept voor fluffy en troostrijke pannenkoekjes, vier a vijf flensjes voor twee personen:

Ingrediënten American pancakes:

– 143 gram zelfrijzend bakmeel
– 8 gram bakpoeder
– 1/2 theelepel kaneel
– 1/2 eetlepel appelazijn
– 200 milliliter sojamelk (of andere plantaardige melk)
– 1/2 theelepel vanillearoma
– 1 dikke eetlepel gesmolten geurloze kokosolie
– zonnebloemolie om in te bakken
– fruit, gesmolten chocolade en/of agavesiroop om de pancakes mee af te toppen

Bereidingswijze:

1. Mix allereerst meel, bakpoeder en kaneel goed door elkaar.
2. Voeg daarna appelazijn, sojamelk, vanillearoma en kokosolie toe en mix alles weer goed door elkaar tot er een glad beslag ontstaat.
3. Verhit zonnebloemolie in een klein koekenpannetje en bak 4 a 5 pannenkoekjes,
4. Serveer de pannenkoekjes met toppings naar keuze.

Mijn eigen American pancakes

Doei!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven