Appelkaneelcake

Appelkaneelcake

Appelkaneelcake, een weldaad voor je huis

Hoi! Oh oh oh wat ruikt het lekker hier! Zoet en fluffy, naar maple syrup en kaneel, vanille en appel, oh goddelijke gebaksgeur, mmm. Appelkaneelcake! De geur van versgemalen koffiebonen sluit prachtig aan bij het hemelse cake-aroma. Als je nu op visite komt dan doe je spontaan een veel te hoog bod op ons huis.

Toegeven aan baklust, altijd!

Al bij het wakker worden voelde ik een onbedwingbare behoefte om een cake te bakken. Mijn man spoorde me aan om er aan toe te geven. Hij heeft de beslagkom inmiddels al “schoongemaakt” en de cake staat af te koelen op het aanrecht. IK VERHEUG ME DE KNEUKELS op de eerste hap die ik zo ga nemen uit een plak!

Appelkaneelcake

Eerst het recept:

  1. 1. Verwarm de oven voor naar 180°C.

2. Mix en meng en roer de volgende droge ingrediënten heel goed, met een garde bijvoorbeeld, in een beslagkom, bijvoorbeeld:

– 175 gram tarwebloem
– een snuf zout
– 1 theelepel baking soda (of 1 zakje)
– 1 theelepel vanillesuiker (of 1 zakje)
– 2 theelepels kaneelpoeder

3. Dan de natte ingrediënten, giet die in een maatbeker, bijvoorbeeld, een kom of schaal mag ook:

– 200 milliliter plantaardige melk (ik gebruik vandaag sojamelk)
– 100 milliliter ahornsiroop ook wel maplesyrup of esdoornsiroop geheten
– 1 eetlepel appelazijn
– 73 gram halvarine (je kunt ook gesmolten margarine gebruiken, dat werkt waarschijnlijk nog beter, of gesmolten geurloze kokosolie of zonnebloemolie)

4. Mix ook alle natte ingrediënten heel goed door elkaar. Omdat ik halvarine gebruik hou ik wat stukjes in het natte beslag, het zij zo, voor het eindresultaat maakt het niets uit.

5. Meng nu droog en nat weer heel goed met en door elkaar. Daarna roer je nog de volgende bestanddelen door het beslag:

– 1 appel, geschild en in blokjes gesneden
– een handje gebroken pecannoten
– 1 hand (blanke) rozijnen

6. Vet een cakevorm in, met zonnebloemolie bijvoorbeeld. Zet de cakevorm drie kwartier in de voorverwarmde oven (180 °C). Laat de cake daarna goed afkoelen. Geniet ondertussen van de geur.

7. Hoor je lege maag zachtjes roepen om cake. Geef je maag een naam en spreek haar aan op haar geduld. Ik noem haar Maagnoliaatje. Wees zelf ook nog even geduldig. Oh boy oh boy oh boy, ik ga hem aansnijden hoor, de cake, wacht…

Zijn maag heeft (nog) geen naam.

Nou, Maagnoliaatje? Stil ben je ervan hè?!

Doei!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven