Avonturenpark zwarte bonen in chocoladecurry met knisperige woksalade

Hoi! Het curryavontuur waar ik je aanstonds in meevoer wordt spannend en verrukkelijk dus zet een helm op, pak een zaklamp mee, zorg voor een lege maag en een scherpe blik en pas op voor de afstapjes gaarne. Oh, en vergeet de gids niet.

Bonenchococurry voor twee bevat:
– 1 blik zwarte bonen (400 gram)
– 1 stukje verflinterde verse peper
– 1 teen knoflook in stukjes
– 1 ui tijdens zijn snipperdag
– 2 blokjes pure chocolade
– kurkuma
– laos
– vadouvan
– citroengras
– kerrie
– kardemom
– komijn
– 1 half blik kokosmelk (200 gram)
– 1 eetlepel sojasaus
– olijfolie
De knappersalade voor twee bestaat uit:
– 75 gram oesterzwammen
– 200 gram sugarsnaps
– 1/2 zoete puntpaprika
– 1/2 komkommer in lange smalle stukken
– 1 stukje verse peper in stukjes
– 1 teen knoflook met een snipperdag
– alle kruiden en specerijen die ook in de chococurry gaan
– 1 eetlepel sojasaus
– 1 eetlepel citroensap
– 1 worp sesamzaadjes
– 1 eetlepel agavesiroop
– zout
– 1 bosui in ringetjes
– olijfolie

Sta je stevig met je beide benen op de rotsharde grond in je avonturenpak voorzien van klimgordel? Lachen! En dat voor een curry. Nou daar gaan we hoor.

Verhit een scheut olijfolie in een avonturenpan. Dump flinke poederbommen kurkuma, laos, vadouvan, citroengras, kerrie, kardemom en komijn in de hete olie. Snuif de prikkelende geuren die vrijkomen fiks op, als je durft. Noteer eventuele zinsbegoochelingen, werp ui, knoflook en peper in de pan en trek je razendsnel terug achter de verschansing. Oh, had ik niet verteld dat je een verdedigingsfort moest bouwen? Doe maar. Ik heb een kingsize laken over mijn hoge keukentafel met twee barstoelen gegooid en zit daaronder te wachten tot de pan ophoudt met hete olie in mijn richting te spetteren.

Gewapend met een half blik kokosmelk en een pollepel kun je weer voorzichtig naar het fornuis sluipen. Mep de zinneprikkels in de avonturenpan even flink in de rondte. Voordat ui, knoflook, peper en specerijen door hebben wat er gebeurt, klats je een half blik kokosmelk over ze heen. Om ze helemaal om de tuin te leiden knikker je twee blokjes pure chocolade in de pan. Als je zover als hier bent gekomen heb je deze slag al bijna gewonnen. Nog een eetlepel sojasaus erbij plus de uitgelekte zwarte bonen en je opponenten zijn zo mak als een lammetje. Het vuur kan laag nu, laat ze maar pruttelen, ze kunnen je niets meer maken. Ontspan even in je fort en maak je op voor de volgende belevenis.

Klaar? Ninjapak aan en gaan dan. Weer olie in weer een avonturenpan en weer diezelfde kruiden en specerijen opzwepen tot een aanval op je zintuigen. Peper en knoflook erbij bakken. Hiiiiiiiijah! De geborstelde en kortgestronkte oesterzwammen duiken dapper in de pittigheden, ze staan aan jouw kant. Oei, de smaakmakers omsingelen de zwammen. Hak de puntpaprika trefzeker in lange dunne zwaarden en zwaai ze in de pan. Je lijkt de overhand te krijgen maar steek er voor de zekerheid nog wat gewassen en ontdrade sugarsnaps bij in. Deze dolkjes maken de taak bijna af. Hulp van wat komkommerknuppels kan geen kwaad though. De strijd is beslecht. Vier het met wat sesamzaadjes, sojasaus en citroensap. Ach en als je je helemaal de kampioen wil voelen meng je er ook nog wat agavesiroop en zout door.

Even bijkomen in je fort, oeps, ja daar is dat afstapje, mooi dat al die bosuiringen die je in je handen had precies in die avonturenpan met paprika, sugarsnaps en komkommer vallen, wauw hoor.

Deze belevenissen hebben je zeker wel een maaltijd voor twee opgeleverd. Nodig iemand uit in je keukenfort en smikkel de boel naar binnen. Blijf op je hoede, die peper kan voor onverwachte tegenaanvallen zorgen.

Doei!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven