Baba gawoesj! Een Russisch roulette recept. En een toetje.

Hoi! Verwarm de oven voor op de hoogste stand.

Even terzijde: Ik heb het toetje al gemaakt voor vanavond. Een doosje kersen van 250 gram uit de diepvries heb ik gepureerd en gemengd met twee eetlepels sojayoghurt met amandelsmaak, een eetlepel aardbeienjam en een handvol walnoten. Staat in de diepvries. Ik noem het kersenijs. Leuke verrassende en origineel gevonden naam hè?

Ik ga een verse spullekedingsel maken om een snee brood, knäckebröd, matze, toastje of rijstwafel mee te belegeren.

“Mamma verwent pappa als een klein kind” schijnt baba ghannouj te betekenen. Dat ga ik maken, verwennerijenbrij, bestaand uit aubergine.

Huh? WAT DE PLOF!? Whahahaaaaa! Mijn aubergine voor de baba ganoesj ontploft net in de oven, kijk!

Wat een postapocalyptische paddestoel. Nou goed, de omschrijving van dit Russisch roulette recept is als volgt:   Leg een aubergine in de hete oven. Open de ovendeur zo nu en dan om wat aan de eierplant te frummelen en te draaikonten. Hoop, duim en bid dat de vroente of grucht ontploft als de oven dicht is. Living on the edge!   Doe de restanten van de ontploffing in een staafmixerbak, exclusief de geblakerde schil. Gooi die weg. Of maak er een auberginekooltekening mee. Pureer het gruchtvlees met knoflook, verse peper en zout, zoveel van elks als jij lekker vindt.  

Ja sorry ik kan niet kiezen of ik de schil nu weg gooi of er een tekening mee maak.   Doe er één eetlepel tahin en drie eetlepels pindakaas bij en zet het roterende mixblad er nog even op. Twee eetlepels citroensap erbij en pabbikodolpstoi! Baba ghanoush! Baba ghannouj! Al die verschillende schrijfwijzen, ik noem het baba gawoesj! Ik had nog maar één eetlepel tahin, vandaar de pindakaas, maar het pakte verrekte lekker uit dus ik zeg pindakaas: doen!  

  Goeie binnenpotarchitect ben ik hè, met dat plukje peterselie zo uit het niets.   Zo, ik ga koken. Een foto van het toetje volgt in mijn volgende blogpost. Waarschijnlijk. Ik kan niets garanderen want ik weet nooit waar zo’n blogbericht naartoe dwaalt.  

Doei!

1 aubergine
1 teen knoflook
verse rode peper
1 eetlepel tahin
3 eetlepels pindakaas
2 eetlepels citroensap
zout

2 gedachten over “Baba gawoesj! Een Russisch roulette recept. En een toetje.”

  1. Gedurfde tip voor waaghalzen met ploffobie: prik voor je 'm in de over stopt eerst even met een vork of prikker rondom wat gaatjes in de aubergine.
    Resultaat: mooie zachte aubergine van binnen, met van buiten een velletje die je er makkelijk van af kan trekken (nadat je de aubergine goed hebt laten afkoelen uiteraard 😉 ).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven