Bacon van paprika

Filmpje kwijt

Hoi! Ik zag dus laatst een filmpje waarin iemand bacon maakte van geroosterde paprika dus ik kocht zo’n pot geroosterde paprika’s om dat ook eens uit te proberen kan ik dat filmpje natuurlijk niet meer terugvinden. Dat klinkt super erg hè?  Zo van “oh nee waarom overkomt mij dit nou weer”, en “ik ben ook altijd dingen kwijt precies op het moment dat ik ze het hardste nodig heb.” Ja, het is ook heel heel erg dat ik nu zelf moet gaan verzinnen hoe ik die geroosterde paprika in vleesplakjes verander. Bacon van paprika.

Bleeeergh!

Ik heb bacon nooit lekker gevonden trouwens dus ik geef de paprikarepen die reeds in mijn oven liggen te knappen een goede kans om al mijn vroegere baconervaringen, van “gatver wat ís dit voor goors” tot “nee ieuw ik lust het toch echt nog steeds niet”, teniet te doen.

Bereidingswijze bacon van paprika

Maar ik zal even uitleggen wat ik gedaan heb zojuist.

1. Die paprika’s  heb ik laten uitlekken en afgedroogd en vervolgens ingewreven met een mengsel van twee theelepels rookzout, één half theelepeltje nootmuskaat en twee eetlepels edelgistvlokken.

2. En nu liggen ze reeds 9 minuten in een oven die 180 graden warmte uitstraalt.

Of eigenlijk instraalt, in de óven is het zo heet, buiten de oven is het ook heet maar zeker geen 180 graden. Dan zou ik er niet naast staan bloggen nu.

3. Ja nou eens even kijken, het is nu tien minuten geleden dat ze erin gingen, ik draai ze om en bekwast vijf van de een-stuk-of-18 reepjes met olijfolie.

Vijf reepjes? Vijf maar?  Ja nou ik heb geen zin in die vettigheid maar wil wel weten wat die olijfolie toevoegt, mijn keuken is mijn laboratorium weet je wel.

Verder wachten nu. Oh wacht.  Hier volgt een beeldverhaal van hoe het tot nu toe ging met die paprikaproef:

4. Weer tien minuten later draai ik de reepjes nog eens om, ze zien er al knapperig uit.

Ik maak wat strooiklaterkaas, die matcht mooi met die paprispek of spekrika of papribacon of bapricon:

5. Ik meng drie eetlepels edelgistvlokken, 2 eetlepels amandelmeel, een flinke snuf nootmuskaat, een armbeweging knoflookpoeder, een halve theelepel zout en twee eetlepels olijfolie goed en daar is het hartige strooigoed dat de vaste lezer hier al vaker voorbij heeft zien dwarrelen.

6. Het is alweer dertien minuten geleden sinds de laatste omdraaiactie in de oven en het spul is klaar. Ik strooi klaterkaas over mijn Italiaans georiënteerde kidneybonenschoteltje en leg er wat paprikarepen bovenop.

Bacon van paprika smaakt niet echt naar bacon

  Ha gelukkig, het smaakt niet echt naar bacon. Maar het geeft wel een heerlijk hartige kickbijt aan mijn avondetentje. Ik kan het niet laten en maak ook nog een halve tosti van een snee witbrood met sojaboter, strooikaas en bapricon. Mmm heerlijk, dat ga ik zeker vaker doen.

Bapricon of bapricansjon

Mijn man komt later thuis, eet later en vindt de bapricon ook wel wat weg hebben van ansjovis, maar dan zonder de vissmaak, lekker voor op de pizza weet hij zeker. Dat was een tip. Nog een tip, macaroni met kaas en bapricon, of bapricansjon.

Oh de olijfolie maakte nauwelijks verschil dus die kun je ook achterwege laten.

Doei!  

Ingrediënten bapricon of bapricansjon:
– 1 pot geroosterde paprika
– edelgistvlokken
– nootmuskaat
– rookzout (je kunt ook liquid smoke en/of geroosterd paprikapoeder gebruiken met gewoon zout, of alleen gewoon zout, maar dan mis je de rokerige vleesachtige smaak)
– olijfolie                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven