Rendang boembloemkoolroosjes

Gemaks-rendang

Hoi! Ja en als je dus zo’n zakje boemboe voor rendang in huis hebt, een boemboe waar alleen plantaardige dingen inzitten dan hè, en je hebt niet zo veel fut, inspiratie of zin om lang in de keuken te staan omdat je wel wat beters te doen hebt of omdat je ziek bent of gehaast (neem in dat geval trouwens snel een time-out of ga juist wel heel uitgebreid en aandachtig koken maar dat terzijde) of om weet ik veel wat voor reden of misschien heb je wel gewoon helemaal geen reden of verklaring om weinig moeite aan koken te besteden, dan, ja dan kun je gewoon een paar honderd gram groenten aanbraden in die boemboe, er wat dingen bij kieperen, de boel een half uur laten sudderen, er eventueel wat rijst bij koken, een fris komkommerslaatje of iets dergelijks ernaast serveren, alles opeten en snel weer doorgaan met dingen of juist niet. Geen dank!

Mijn redenen of verklaringen voor dit gemakzuchtige kookfestijn in het midden latend, zo ik die al heb, gebruik ik deze ingrediënten:

Ingrediënten:

– 100 gram kant en klare plantaardige rendang boemboe
– 2 eetlepels olijfolie
– 250 gram geschrapte, gewassen en in stukjes gesneden wortels
– 450 gram (diepvries)bloemkoolroosjes
– 13 gram santen (mag ook meer zijn maar ik heb nog maar 13 gram, 50 gram is bijvoorbeeld ook goed, en dan laat je de pindakaas eventueel weg, of niet, wat een opties allemaal hè, ja het is één oneindig diepe pot vol mogelijkheden, dit universum)
– 2 eetlepels pindakaas
– 1 blik kikkererwten (400 gram), half uitgelekt

De bereiding verloopt aldus:

1. Fruit de boemboe even in de olijfolie.
2. Bak de bloemkool en de wortel vijf minuten flink en al omscheppend en roerend mee op hoog vuur.
3. Verkruimel de santen in de pan, schep twee eetlepels pindakaas erbij en een scheut water en roer goed zodat alles mengt.
4. Voeg de kikkererwten toe met de helft van hun vocht. Roer weer goed, doe eventueel de deksel op de pan (in mijn deksel zit zo’n klein stoomgaatje, ik doe altijd net alsof mijn pan een walvis is) en laat een half uur pruttelen. Voeg extra vocht, van water of van kikkererwten, toe als je dat nodig acht negen tien.
5. Als je wil kun je er rijst of mie of brood of couscous, macaroni, aardappelen bij serveren, alsook een fris slaatje naar keuze. Smikkel ze.

Doei!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven